Prof. Dr. Özdemir: “Üniversite Olarak Felsefeye Önem Veriyoruz”

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir, dünya ölçeğinde eğitimcilerin katıldığı “Uzaktan Öğrenme Stratejileri” başlıklı sanal eğitim kursuna konuşmacı olarak katıldı. 

“Üsküdar Üniversitesi olarak felsefeye büyük önem veriyoruz”

Hindistan Mükemmellik Akademisi ve MAS College Membad, Al-Sag Research Journal işbirliğiyle dünyanın dört bir yanındaki üniversite ve okullardaki akademisyenler ile öğretmenlerin yeni gelişmelere ayak uydurmasını sağlamak amacıyla "Uzaktan Öğrenme Stratejileri" üzerine sanal bir eğitim kursu düzenledi.

Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. İbrahim Özdemir konuşmasında eleştirel düşünce konusunda önemli paylaşımlarda bulundu. Özdemir, eleştirel düşüncede Gazali, İbn Rüşd ve Said Nursi örneği üzerinde durdu.

Felsefenin eleştirel ve özgür düşünceyi, dünyayı, toplumu ve insanı daha iyi anlamayı ve hoşgörü ve barışı teşvik eden bir disiplin olduğunu ifade eden Özdemir; “Üsküdar Üniversitesi olarak felsefeye büyük önem veriyoruz.  Öğrencilerimize Eleştirel Düşünce dersi veriyoruz.” Dedi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)