Altın Koza Film Festivali finaline Üsküdar İletişim’den iki finalist…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.56537

Bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali finalistleri belli oldu. Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması- Kısa Deneysel Film kategorisinde finale kalan beş kısa film arasında Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü son sınıf öğrencisi İbrahim Karahasan ve 2’nci sınıf öğrencisi Ayşenur Ateş’in kısa filmleri yer aldı. Birinci, Seçici Kurul tarafından 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Adana’da yapılacak son değerlendirme sonrası belli olacak. 

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Üsküdarlı iletişimciler Altın Koza Film Festivalinde finale kaldı. 

201 başvuru arasından seçilen filmler Arzu Görgülü, Özgür İpek ve Seher Şeylan’ın ön jüriliğinde yapılan değerlendirme sonucu finalist olarak belirlendi. 

Bu yıl festivalde jüri karşısına çıkacak ve sinemaseverlere Altın Koza heyecanı yaşatacak Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması- Kısa Deneysel Film kategorisi filmleri finalistlerinde Üsküdar İletişim’den “Taş” ile Ayşenur Ateş ve “Meçhul” ile| İbrahim Karahasan yer aldı.

Hem yazdı hem yönetti…

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema son sınıf öğrencisi İbrahim Karahasan’ın “Meçhul” filmi finale kalan beş kısa filmden biri oldu. Deneysel bir kısa film olan Meçhul’ün çekimleri Uludağ'da 14-15 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirildi. İbrahim Karahasan’ın mezuniyet projesi olan kısa film aynı zamanda Karahasan’ın yazan ve yöneten olarak çektiği ilk kısa film.

Daha önce de 3 ödül aldı…

Meçhul, Altın Koza öncesinde Hindistan’da düzenlenen Golden Lion International Film Festival’inde En İyi Uluslararası Kısa Film Jüri Özel ödülü, En İyi Deneysel Kısa Film Jüri Özel ödülü ve En İyi Sessiz Kısa Film ödülü de almıştı.

Yazıp yönettiği ilk kısa filmi…

Radyo Televizyon ve Sinema 2’nci sınıf öğrencisi Ayşenur Ateş’in “Taş” filmi de finale kalan beş kısa filmden biri oldu. Deneysel bir kısa film olan “Taş” kısa filmi Ayşenur Ateş’in de yazan ve yöneten olarak çektiği ilk kısa film oldu.

Rüyasında sürekli bir taşa bakarak ağladığını gören Ahmet’in iş ve ev arasında geçen hayatını elektronik aletlere uyarak sürdürmesinden bahseden kısa filmin çekimleri İstanbul’da gerçekleştirildi. Kısa film daha sonra Ahmet’in navigasyon ile hareket ederken bir semtte kaybolması üzerine rüyasındaki taşın anlamı ile karşılaşmasını ele alıyor.

Final 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Adana’da yapılacak

Seçici Kurul tarafından 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Adana’da yapılacak olan son değerlendirme sürecinin ardından birinci belli olacak. 


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)