“RİNAP 5D Yaz Okulu Semineri” kapanış programı sertifika töreni gerçekleşti

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.56448

Üsküdar Üniversitesi Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) ve Institute of Integrated Knowledge iş birliğinde düzenlenen “RİNAP 5D Yaz Okulu Semineri”nin kapanış programı sertifika töreni gerçekleşti. ‘Varoluşun Anlamı’, ‘Anlam Arayışı’ gibi konuların bilimsel metodolojiyle incelendiği yaz okulunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. 

Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke RİNAP Salonunda gerçekleşen kapanış programı sertifika töreninin açılış konuşmalarını Üsküdar Üniversitesi Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç, Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü ve Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Başkanı Prof. Dr. Niyazi Beki, Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necati Aydın, Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Faris Kaya gerçekleştirdi. 

Sertifika programına Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Başkan Yardımcısı Sadık Paksoy, Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Başkan Yardımcısı Selahattin Arslan, Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlham Miraç, Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Sekreteri Seyda Ünlükul ve beraberinde farklı ülkelerden gelen 16 öğrenci katılım sağlayarak sertifikalarını aldı. 

Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç: “Bu eğitimin sizler ve eğitimciler için faydalı olmasını dilerim”

Sertifika töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Üsküdar Üniversitesi Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç, verilen eğitimin faydalı olmasını diledi. Açıkgenç; “Maratonumuz sona erdi. Bu eğitimin sizler ve eğitimciler için faydalı olmasını dilerim. Umarız sizden sonraki nesillerde de devam edecek. Amacımız varoluşun anlamını anlamaktı. ‘Neden buradayız? Neden bu dünyadayız? Amacımız nedir? Sorumluluklarımız nelerdir ve bunları gerçekleştirmek için kendimizi nasıl hazırlayacağız ve tüm bunlardan ne tür bir anlam yüklüyoruz?’ Bu soruların cevaplarını aradık. Umarım bu hepimiz için faydalı olmuştur. RİNAP’ın amacı bu çalışmaları lisansüstü düzeyde sürdürmek. Umarım deneyiminizle, öğrendiklerinizle bize yardımcı olursunuz, gelecekte de bizi desteklemeye devam edersiniz.” şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Niyazi Beki: “Gelecekte de faaliyetimize devam edeceğiz”

Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü ve Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Başkanı Prof. Dr. Niyazi Beki ise Institute of Integrated Knowledge öğrencilerini ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirerek, öğrenmede pratik yapmanın önemine değindi. Beki; “Burada olduğunuz için çok mutluyuz. Amacımız, sadece bilgi vermek değil, öğrenmeyi gerçekleştirmek. Çünkü İslam dininde pratik yapmadan edinilen bilginin hiçbir anlamı yoktur. Müslüman kadınların öğrenme faaliyetlerinde aktif hale geldiğini görmek mutluluk verici. Bu sürecin bir parçası olduklarında daha başarılı olunabileceği görülüyor. İnşallah gelecekte de faaliyetimize devam edeceğiz.” dedi. 

Prof. Dr. Necati Aydın: “Derslerde herkese bir öğrenme ortağı gibi davranıyoruz”

Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necati Aydın törene çevrimiçi katılım sağladı. Aydın; “Burası bir öğrenme topluluğu. Derslerde herkese bir öğrenme ortağı gibi davranıyoruz, birlikte öğrenmeye çalışıyoruz. Bu öğrenme topluluğuna çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çeşitli kariyerlerden insanlarımız var ve bu bizim için zenginleştirici oldu. Katkınız için teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Faris Kaya: “Aczinizi ne kadar çok hissederseniz, Allah’a o kadar yaklaşırsınız”

Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Faris Kaya, düzenlenen sertifika töreninde konuşmasını gerçekleştirdi. Kaya; “Kur’an-ı Kerim'in bir tür yansıması vardır ve Allah'ın ne söylediğini anlamamız gerekir. ‘Bismillahirrahmanirrahim’ tefsiri zikir, fikir, şükür olmak üzere üç şey öğrenmemiz gerektiğini söylüyor. Zikir, fikir ve şükür. Aczinizi ne kadar çok hissederseniz, Allah’a o kadar yaklaşırsınız. Buraya geldiğiniz için minnettarım ve çok teşekkür ederim. Bu ülkelerle Risale-i Nur’u anlamak için çalışmak benim için bir nevi kimlik belgesiydi. Hepinize teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. 

Yaz okulu beş gün boyunca devam etti

Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) toplantı salonunda ve aynı zamanda çevrimiçi olarak beş gün boyunca varlık ve anlam konusunun konuşulduğu yaz okuluna, Institute of Integrated Knowledge öğrencileri katılım sağlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı. 

Kapanış programı sertifikaların takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sonra erdi. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)