Hazırlık Okulu Hakkında Merak Edilen Soruları Cevapladı



Üsküdar ÜniversitesiMühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mert Can Sulupınar, Youtube kanalına yüklediği videoda Üsküdar Üniversitesi Hazırlık Okulu hakkında merak edilenleri cevapladı.

Yazılım Mühendisliği öğrencisi Sulupınar, “Üsküdar Üniversitesi Hazırlık Hakkında Merak Edilenler/Aklınıza Gelebilecek Sorular” başlıklı Youtube videosunda “Üsküdar Üniversitesi hazırlık okulu eğitimi nasıl? Hazırlık okulu sınavları nasıl oluyor? Hazırlık sınıfı için seviye nasıl belirleniyor? Hazırlık okulu ders işleyişi nasıl?” gibi sorulara yanıt verdi.

“Üsküdar Üniversitesi Hazırlık Okulunda kendimi oldukça geliştirdim”

İngilizce Hazırlık okumanın dil ve kişisel gelişim açısından faydalı olduğuna dikkat çeken Sulupınar; “Üsküdar Üniversitesinde her bölüm için hazırlık okuma zorunluluğu yok. Ama her bölüm için isteğe bağlı hazırlık okuma seçeneği var. Benim bölümüm Yazılım Mühendisliği’nde İngilizce Hazırlık zorunluydu. Ama hazırlık sınıfında aynı sınıfta olduğum arkadaşlarımdan isteğe bağlı hazırlık okuyanlar da vardı. İngilizce hazırlık okumak dilinizi geliştirmek ve kişisel gelişim açısından oldukça faydalı. Ben ilköğretim 8. Sınıfta B2 seviyesine gelmiştim. Fakat geçen süre zarfında unuttuğum pek çok şey oldu. Bu yüzden hazırlığı baştan okumak istedim. Hazırlık okuduğum bir sene boyunca da kendimi hem yazmada hem okumada hem de konuşmada oldukça geliştirdim.” İfadelerini kullandı.

“Hazırlık okumak deneyim kazandırır”

İsteğe bağlı veya zorunlu hazırlık okumanın önemine değinen Sulupınar; “Türkçe bir bölüm dahi okusanız günümüz şartlarında artık İngilizce bilmek bir zorunluluk. Hazırlık okumak bu anlamda sizlere bir şey kaybettirmez, aksine kazandırır. Ayrıca üniversite hayatınızın başlangıç yılında hazırlık okumak size müthiş deneyimler kazandırır. Okulu tanırsınız, üniversite hayatına alışırsınız. Bu anlamda hazırlık okumak sizin kârınıza bir durum oluşturur.” Dedi.

Hazırlık Okulu işleyişi, sınavları, sınıfları ve akademisyenleri hakkında bilgi veren Sulupınar, detaylı bilgi almak isteyen izleyicileri Üsküdar Üniversitesi Hazırlık Okulu resmi web sitesinden bilgi almaya yönlendirdi.

Videoyu izlemek için:


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)