Tercih ve Tanıtım Dönemi Akademik Oryantasyonu Yapıldı

Üsküdar Üniversitesi 27 Temmuz - 14 Ağustos 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan Tercih ve Tanıtım Günlerinde görev alacak akademisyenler için oryantasyon programı düzenlendi. Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Zoom Webinar üzerinden online olarak gerçekleştirilen oryantasyon programında idari ve akademik kadro bir araya geldi.

Üniversitenin işleyişi anlatıldı

Üsküdar Üniversitesi idari ve akademik kadrosunun katıldığı oryantasyon programın moderatörlüğünü Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş üstlendi. Aynı zamanda Öğrenci İşleri Direktörü Cumhur Bakır, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel konuşmalarını gerçekleştirdi.

Oryantasyon programında üniversitenin tüm işleyişi akademisyenlere ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Programda, Üsküdar Üniversitesi’nin sunduğu Online Görüşme, Canlı Destek ve Burs olanakları hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

 Ece Tözeniş

Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş: “Tanıtımlar online üzerinden de yapılacak”

Tercih ve tanıtım döneminde uygulanacak işleyiş hakkında bilgi veren Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş; “Pandemi nedeniyle bütün yerleşkelerimizde görev dağılımı yapıldı. Merkez Yerleşkemizde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Çarşı Yerleşkede Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Güney Yerleşkede ise İletişim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi yer alıyor. Tüm yerleşkelerde görevli öğrencilerimiz yer alıyor olacak. Tıp fakültesi için bu sene birinci sınıftaki öğrencilerimizi görevlendirdik. Öğrencilerimiz araçlarla tıp fakültesine ulaşım sağlayabilecek. Kampüsler dışında online tanıtımlarımız olacak.  Her yerleşkede görevlendirilen öğrenciler online görüşme sağlayacaklar. Ayrıca tercihlerle ilgili tüm süreçte online tanıtım kısmında görev alacak hocalarımız da görüşmeler yapacak.” Dedi.

Cumhur Bakır

Cumhur Bakır:Tam burs kontenjanı yükseldi”

Öğrenci İşleri Direktörü Cumhur Bakır burslar hakkında bilgi vererek: “%75 burs imkânı Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)  tarafından alınan kararla tüm üniversitelerden kaldırıldı. %75 bursun kaldırılmasıyla beraber tam burs kontenjanı yükseldi. Böylece daha fazla öğrenci tam burs şansı elde etme imkânı yakalayacak. Tercih aşamasında tercih danışmanlarımız öğrencilerimize destek olacaktır.” Şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel

Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel: “Online görüşmeler için güvenlik tedbirleri aldık”

Üsküdar Üniversitesi’nin almış olduğu online güvenlik önlemlerine değinen Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Türkel Tekin Ergüzel; “Pandemi süresinde derslerimizi online yürüttük. Tercih döneminde de fiziksel mesafeye uygun olacak şekilde hem yüz yüze görüşmelerimiz hem de öğrenci trafiğini dengelemek adına online olarak görüşmelerimiz olacak. Online görüşmeleri birçok hocamız Zoom üzerinden tecrübe etti. Ancak tercih döneminde farklı bir uygulama olarak Microsoft Teams uygulamasını tercih ettik. Bunun sebebi bazı güvenlik endişelerinin ortadan kaldırılması ve güvenli ortamda görüşmelerin yürütülmesi için güvenlik tedbirleri aldık.” İfadelerini kullandı.

Akademik kadro, üniversitenin çalışmalarına ve işleyişine ilişkin her yönüyle bilgilendirildi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)