Tercih - Tanıtım Günleri Güvenli Ortamda Yapılacak!

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Pandemi Kurulu, Covid-19 salgını kapsamında alınan önlemler doğrultusunda 2020 Tercih ve Tanıtım döneminde uygulayacağı bir dizi kararlar aldı. Pandemi Kurulu üyelerinin yanı sıra İş Sağlığı ve Güvenliği Kurul üyelerinin de katıldığı toplantıda tanıtım döneminde kampüslerde alınması gereken tedbirler ele alındı.

Üsküdar Üniversitesi Pandemi Kurulu, Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantılarına bir yenisini daha ekledi.

Üsküdar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Furkan Tarhan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, İş Sağlığı ve Güvenliği Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Rüştü Uçan, Genel Sekreter Yardımcısı Asil Barış Bağ, Kurumsal İletişim Direktörü Tahsin Aksu, Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Ece Tözeniş ve idari birim yöneticilerinin de aralarında bulunduğu Pandemi Kurulu üyeleri ile İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu üyeleri de katıldı.

Toplantıda Covid-19 kapsamında Tercih-Tanıtım Günlerinde alınması gereken tedbirler, aday öğrenci ve ziyaretçilerim yerleşkelere girişi sırasında alınması gereken önlem ölçümü, giriş çıkışların kayıt altına alınması, el dezenfektanı kullanımı gibi tedbirler konuşuldu.

Aday öğrenci görüşmeleri planlanacak

Toplantıda Tercih-Tanıtım Günlerinde yerleşkelerde yapılması gereken düzenlemeler, aday öğrenci ve veliler ile yapılacak görüşmelerin nasıl yapılacağı, fakülte ve MYO bazında yapılması gereken planlamalar, Tercih ve Tanıtım Günlerinde güvenlik mesafelerinin belirlenmesi, yerleşke özelinde metrekare başına düşen kişi sayılarının tespiti konuları ele alındı.

Yerleşkeler arasında sirkülasyon engellenecek

Toplantıda Covid-19 kapsamında yerleşkeler arasında sirkülasyonun engellenmesi, aday öğrenci ve ziyaretçi yoğunluğunun önlenmesi ve güvenli mesafenin sağlanması amacıyla Merkez, Güney, Çarşı ve NP yerleşkelerinde fakülte ve MYO bazında planlama yapılmasına ve yerleşkelerde adayların kayıt altına alınması gerekliliği paylaşıldı.

Açık alan ve bahçeler kullanılacak

Çarşı, Güney ve NP yerleşkelerinde açık alanların ve bahçelerin aktif olarak kullanılması planlandı.

Bekleme noktaları belirlenecek

Tüm yerleşkelerde yoğunluğun önlenmesi ve güvenli mesafenin sağlanması amacıyla beklemenoktalarının belirlenmesi gerekliliği paylaşıldı.

Ateş ölçülecek

Toplantıda yerleşke girişlerinde temassız ateş ölçer ile adayların ve ziyaretçilerin vücut ısılarının takibinin yapılması, her yerleşkede el dezenfektanlarının ve yerleşkelere giriş yapan ziyaretçilere verilmek üzere cerrahi maske bulunması gerekliliği kurul üyeleri tarafından paylaşıldı.

Görevliler maske ve siper kullanacak

Tercih-Tanıtım Kiti olarak üniversite logolu bez maske ile el dezenfektanı / kolonya gibi ürünlerin verilebileceği bilgisi kurul üyeleri tarafından paylaşıldı. Tercih-Tanıtım günlerinde görev alan çalışanların cerrahi maske yanı sıra yüz siperi kullanması gerekliliği konuşuldu.
Güvenli mesafelerin zeminlerde ve asansörler dahil olmak üzere her noktada bulunması gerekliliği kurul üyeleri tarafından paylaşılırken; sunulan ikramlıkların kapalı ambalajlarda olması ve su dahil olmak üzere tüm ürünlerin kapalı olarak sunulması gerekliliğine karar verildi.
 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)