İstanbul Millet Vekili Canan Kalsın Üsküdar Üniversitesinde öğrenciler ile buluştu



Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü koordinatörlüğünde Bir Düşün Sosyal ve Siyaset Kulübü tarafından “Kadının ve Gençlerin Siyasetteki Rolü” konulu söyleşi gerçekleşti. Söyleşinin konuğu, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı ve İstanbul Millet Vekili Canan Kalsın oldu.

Söyleşinin moderatörlüğünü Bir Düşün Sosyal ve Siyaset Kulübü Başkanı Emirhan Dursun ve Başkan Yardımcısı Yasemin Karapınar üstlendi.  

Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.



“Sizin her mesleği yerinde görme imkânınız var”

Eğitim hayatı boyunca karşılaştığı zorluklardan bahseden Canan Kalsın, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Kalsın, “Bizim zamanımızda imkânlar kısıtlıydı. Sizin her türlü mesleği yerinde görme, inceleme, tercih yapabilme imkânınız var. Hukuk seçmeyi çok istemiştim ama bazı şartlardan dolayı yerine getiremedik. Ama kimse uluslararası hukuktan, şirket hukukundan bahsetmedi. Siz bu konularda daha şanslısınız. Gidip yerinde görüyorsunuz. Uzmanlaşmış, mesleğini sevmiş insanların başarısı otomatik geliyor çünkü işinizi yaparken dinleniyorsunuz. İnsanlar artık çalışarak dinlenmeyi, öğrenirken dinlenmeyi, öğrenerek mutlu olmayı seçiyor” dedi.

‘Kadından vekil olmaz’ düşüncesi vardı!

Canan Kalsın, Türk siyasetinde kadın politikacı olmanın avantajları ve dezavantajlarına değindi. Kalsın, “Dezavantaj olarak ‘Kadından vekil olmaz’ düşüncesi vardı. Sizin performansınızı her anlamda üste tutabilmek, öğrenmek ve kendinizi geliştirmeniz gerekir. Öğrenerek gelişmemiz lazım. Avantajları ise 7/24 siyaset yapabilirsiniz ben buradan çıkıp bir evi ziyaret edebilirim. Kadın kolay ulaşabiliyor. Bu anlamda pozitif olarak kadın olmanın artı değer kattığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  



“Her yaptığımız tercih bir vazgeçiş olacak”

Canan Kalsın, siyasette gençlerin ve kadınların daha aktif rol alması için ne gibi çalışmalar yapılabileceğini anlattı. Kalsın, “Her yaptığımız tercih bir vazgeçiş olacak. İnsan çok verimli olduğu çağları siyasette geçiriyor. Onun için siyasetin bir yaşam şekli olduğunu bilmek lazım. Kadınların muhakkak siyasete girmeli çünkü bir süre sonra düşünceler eskiyecek siz yenileneceksiniz. Fikirler, düşünceler, duygular değişecek gündem değişecek biz sizlerden öğrendiklerimizi meclise taşıyacağız ama belli bir noktadan sonra sizin kendinizi ifade etmeniz gerekecek” şeklinde konuştu.  

“Her şeyin önüne adaleti koydum”

Dünyada hızlı bir değişim olduğuna dikkat çeken Kalsın, aile kavramının öneminde değindi. Kalsın, “Aile olmayı yeniden konuşmalıyız. Değerler üzerinden konuşmamız, toplumsal cinsiyet adaleti üzerine konuşmamız gerek. 18 yıldır siyaset yapıyorum her şeyin önüne adaleti koydum. Çünkü bizim görevimiz adaletli davranmak” dedi.

Programın ardından katılımlarından dolayı Canan Kalsın’a Üsküdar Üniversitesi Strateji Geliştirme Direktörü Ayşe Öztürk tarafından Hisseden İnsan heykeli takdim edildi.

Program toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

              
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)