Doç. Dr. Cem Tutar Kent Konseyi Yürütme Kurul Üyeliğine seçildi

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.48509

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Tutar’a yeni görev. Kent alanındaki akademik çalışmalarıyla dikkat çeken, disiplinlerarası bir perspektiften kent sosyolojisi ve iletişim alanının kesişiminde çalışmalar yürüten Tutar, gerçekleştirilen Üsküdar Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısında Yürütme Kurulu Üyeliğine seçildi.  

Üsküdar Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı 19 Temmuz 2024 Cuma günü Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Dedetaş Kent Konseyi’nin önemine vurgu yaparak konseyin aktif, çok katılımcı, her sese, her pencereye açık bir konsey olmasını temenni ettiğini söyledi.

Üsküdar Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mithat Özdemir’in divan başkanlığında yapılan toplantıda ilk olarak Kent Konseyi başkanı ve yürütme kurulu üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Kent Konseyi Başkanı Sündüs Nazan Tok seçilirken ardından oy çokluğu ile Yürütme Kurulu’nun seçimi gerçekleştirildi. 

Başarılı çalışmalarıyla Doç. Dr. Cem Tutar Kent Konseyi üyeliğine seçildi

Üsküdar Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı’nda Üsküdar Üniversitesi’nin temsilcisi olan İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmalar Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cem Tutar, yüksek lisans ve doktora düzeyinde kent alanında yaptığı çalışmaları dinleyicilere aktardı. Disiplinlerarası bir perspektiften kent sosyolojisi ve iletişim alanının kesişiminde çalışmalar yapan Tutar, bugüne kadar ikisi Üsküdar merkezli olmak üzere Beşiktaş, Cihangir, Karaköy, Nişantaşı, Taksim gibi İstanbul’un pek çok semt ve bölgesini ele alan akademik çalışmalar yapmış olup söz konusu çalışmalar ulusal ve uluslararası kitap, makale ve bildiri olarak paylaşmıştı. Çalışmalarıyla dikkat çeken Tutar konuşmasında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik hedefleri ile uyumlu olarak dünya üniversiteleri sıralama kuruluşu olan Times Higher Education’ın (THE) etkisi sıralaması 2024 sonuçlarına göre 17 etiketin tamamını alan Üsküdar Üniversitesi’nde Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar etiketindeki çalışmalarını da katılımcılarla paylaştı. 

Konuşması sonrasında Doç. Dr. Cem Tutar, Üsküdar Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi.  

Kent Konseyi Ne Yapar?

Kent Konseyi, kentteki önemli aktörleri bir araya getiren sivil toplum platformudur. Kamu kurumları, sivil toplum, meslek örgütleri, siyasi partiler, muhtarlar ve üniversitelerin temsilcilerinin buluşma alanı olan kent konseyi kapsayıcılık ilkesi ile hareket etmektedir. Kent konseyleri hukuki olarak belediye kanunun ilgili maddesi (madde 76) gereği belediye başkanının çağrısıyla bir araya gelen sivil bir oluşumdur. Kentte gönüllü dayanışmayı harekete geçirmek amacıyla kent konseyi, kentteki çeşitli paydaşları sorunları ortak akılla tartışmak için bir araya getirmek, farklı paydaşlar arasında uzlaşma ortamı sağlamak, kamu kurumları ile toplumun diğer kesimleri arasında yeni iletişim imkânları sağlamak gibi işlevlere sahiptir.    
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)