Prof. Dr. İbrahim Özdemir New York Gençlik Meclisi programında Mizan’ı anlatacak…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.48430

Çevre ile ilgili çalışmalarını küresel boyutta sürdüren Üsküdar Üniversitesinden Prof. Dr. İbrahim Özdemir şimdi 16-18 Ağustos’ta New York’ta gerçekleştirilecek Gençlik Meclisi programının 29. Oturumuna panelist olarak katılacak. Her platformda çevrenin önemine dikkat çeken Özdemir, Mizan’ın gençler için anlamı konusuna dair paylaşımlarda bulunacak. 

Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) Dünya İçin İnanç Girişimi çatısı altında yürütülen, dünyadaki Müslüman düşünce liderlerinin katkı koyduğu ortak çalışma metni, Al Mizan: Dünya Çevre Sözleşmesi her platformda anlatılıyor.

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü Öğr. Üyesi, Üsküdar Üniversitesi Çevre Ahlakı Forumu Direktörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir çevre ve önemini küresel düzeyde katıldığı her programda kapsamlı şekilde ele alıyor.  

Özdemir bu kapsamda şimdi de 16-18 Ağustos’ta New York’ta gerçekleştirilecek (AFS Youth Assembly) Gençlik Meclisi programının 29. Oturumuna panelist olarak katılacak.

AFS Youth Assembly; değişim, eğitim, eylem ve etki yoluyla genç liderler ve değişim öncülerinden oluşan uluslararası bir ağ oluşturan küresel bir platform olarak biliniyor.

Etkinlik ‘Ortak Geleceğimizi Şekillendirin’ temasıyla düzenlenirken bu başlıklar ele alınacak:

•    Küresel Şoklar: İnsani Krizlerle Mücadele
•    Eğitimin Geleceği: Teknoloji ve İnovasyondan Yararlanmak
•    Geleceğimizi Dönüştürmek: İklim Eylemi için Birlik Olmak
•    Gıda Güvenliği: Küresel Gıda Sistemlerini Güçlendirmek
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)