Üsküdar Üniversitesi tercih dönemine hazır…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.48418

Üsküdar Üniversitesi, 16 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında sürecek Tercih ve Tanıtım Günleri kapsamında oryantasyon programları tamamlandı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri, İletişim Fakültesi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ile Yabancı Diller Koordinatörlüğü Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda bir araya geldi. NP Sağlık Yerleşkesi İbn-i Sina Oditoryumunda gerçekleştirilen oryantasyonda ise Sağlık Bilimleri, Diş Hekimliği ve Tıp Fakülteleri ile bir araya gelindi. Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen oryantasyon programına Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör katılım sağladı. 

Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleşen oryantasyon programının ilkinin ardından öğleden sonra da NP Sağlık Yerleşkesi oryantasyon programında bir araya gelindi.

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Adaylar hayatlarının belki de en zor karar aşamasında olacaklar…”

Aday öğrencilerin tercih döneminde hayatlarının belki de en zor karar aşamalarından birinde olacağına dikkat çeken Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör; “Yeni bir tercih tanıtım döneminde yine birlikteyiz. 16 Temmuz’da sınav sonuçları da açıklandı. Umarım güzel sonuçlar alacağız. Tabii yoğun bir dönem, yoğun birkaç haftayı birlikte geçireceğiz. En heyecanlı dönemimiz oluyor. Kimler bizi tercih edecek? Bu süreci birlikte götüreceğiz. Sonuçta bu öğrenciler, adaylar hayatlarının belki de en zor karar aşamasında olacaklar. Dolayısıyla bu karar aşamasında bizler iki boyutlu düşünmek zorundayız. Tabii burada yıllardan beridir bu süreci birlikte götürdüğümüz hocalarımız zaten deneyimli ama sürekli gelişen, büyüyen bir üniversiteyiz. Dolayısıyla iki türlü düşünmemiz lazım.” dedi.

Prof. Dr. Hikmet Koçak: “İlk intibalarını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

Aday öğrencilerin ilk izlenimlerinin oldukça önemli olduğunun altını çizen Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak; “İlkokuldan itibaren heyecanla bekledikleri puanların açıklanmasıyla gerek velilerin gerekse öğrencilerin heyecanlı bir gününü onlar yaşarken biz de üniversite olarak o günü aynı şekilde yaşıyoruz. Tercih dönemine gelirken öğrencilerimiz ve veliler sosyal medyadan takip ediyorlar, araştırıyorlar. Belli bir fikirle yüz yüze görüşmek için de üniversitelere geliyorlar. Tabi yüz yüze temas, göz göze temas, çok önemli. ‘Biz niçin buradayız? Üsküdar Üniversitesini niçin tercih edelim?’ sorularına nasıl bir cevap vermeliyiz? Aday öğrenciler niçin Üsküdar Üniversitesini tercih etsinler. Gerek öğrenciler gerekse veliler… Tabi ne kadar öğrenseler de görseler de gelip orayı görmek istiyorlar. Biliyorsunuz ilk intiba çok önemlidir. Gerek üniversitenin görüntüsüyle, sınıflarıyla, kütüphanesiyle, laboratuvarlarıyla ve hocasıyla ilk etapta karşılaştığınızda alınacak ilk intiba çok önemlidir. Toplum, çocuklar ve velilerin hayatında da değiştirecekler. Bir şekilde gelip tercih etmek isteyenler olduğu gibi tereddütlü olup gelip burada sizlerle bizlerle karşılaştıktan sonra da karar verecekler olacaktır. Bunun için o onların o ilk intibalarını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş: “ ‘Değişimin Öncüsü Üsküdar’ sloganı ile yola çıktık…”

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Üsküdar Üniversitesinin ‘Tercih ve Tanıtım Günlerine’ hazır olduğunu vurgulayan Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş; “Bu dönemde ‘Değişimin Öncüsü Üsküdar’ sloganı ile yola çıktık. Tüm yerleşkelerimiz şu andan itibaren tercih günlerine hazırlar. Her şey hazır, tüm öğrencilerimiz hazır. Yerleşkelerimizde destek olacak yeterli öğrencimiz var. Tercih danışmanlarımız bugünden itibaren buradalar. Bütün yerleşkelerimizde tercihler ile ilgili teknik süreci yürütmek üzere her sene olduğu gibi tercih danışmanlarımız olacak.” şeklinde konuştu.

Burs oranları hakkında bilgiler verildi…

Burslarla ilgili bilgiyi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Cumhur Bakır verdi. Bakır, burs çeşitliliğinin fazlalığına dikkat çekti. Bakır, burslara ilişkin ayrıntılı bilgiye ise tercih danışmanları ve www.aday.uskudar.edu.tr adresinden erişilebileceğini belirtti.

Oryantasyon devamında Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı, Mali İşler Daire Başkanlığı, Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı Erasmus Ofisi, Yabancı Dil Hazırlık Okulu ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) oryantasyona katılan akademik kadroya ‘Tercih ve Tanıtım Günleri’ kapsamında bilgilendirmelerde bulundu. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)