Üsküdar Üniversitesinden Siirt Köy Okullarına Uzanan El



Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri bitirme projeleri kapsamında önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Öğrenciler “Bir El Uzat Bir Kalbi Aydınlat” isimli kampanyada Siirt’te bulunan 2 köy okuluna yardımda bulundu.



2 köy okuluna yardım…

Üsküdar Üniversitesi öğrencileri, Siirt Baykan İlçesi Engin Köyünden Engin İlköğretim Okulu ve Şirvan İlçesi Soğanlı İlköğretim Okulu öğrencilerinin ihtiyaçları çerçevesinde giyecek ve kırtasiye malzemeleri yardımında bulundu.
Danışman hocaları Dr. Öğretim Üyesi Nejla Polat’ın eşliğinde öğrencilerden Ece İnci ve Dilber Dural Siirt’te yardım ettikleri okulları ziyaret ederek ilkokul öğrencileri ile vakit geçirdi.



Öğrenciler hayallerini anlatı…

Engin İlköğretim Okulunda güzel vakit geçiren Üsküdar Üniversitesi öğrencileri, onların sevinçlerine ortak oldu, gelecekteki hayallerini dinledi. Öğrenciler daha sonrasında Soğanlı İlköğretim Okulunu ziyaret etti.



Dr. Öğretim Üyesi Nejla Polat: “Öğrenciler çok sevinçliydi”

Dr. Öğretim Üyesi Nejla Polat’ın danışmanlığında gerçekleşen kampanyada 2 köy okuluna yardım yapıldı. Polat, yapılan yardım sonrası şu değerlendirmelerde bulundu:
“Öğrenciler çok sevinçliydi. Öğretmenleri Sibel Erdoğan’ın eşliğinde heyecanla bizi bekliyorlardı. Aldıkları hediyelerden çok memnun kalmışlardı, sevinçten gözleri parlıyordu. Burada öğrencilerle oyunlar oynayıp, geleceğe yönelik hedeflerini dinledik. Akşam velilerden birinin daveti ile köyde kaldık. Tüm öğrencilerin anneleri bizi ziyarete geldiler, hepsi bizim orada olmamızdan memnun kalmışlardı ve duygularını nasıl ifade edeceklerini bilemiyorlardı.”  

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)