Üsküdar ve NPİSTANBUL ailesinde Kurban Bayramı coşkusu

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.48154

Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Hastanesi ailesi bayramlaşma geleneği bu bayram da bozulmadı. Ailenin üyeleri Kurban Bayramı heyecanını öncesinde yaşadı. Üsküdar üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Furkan Tarhan ile Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör’ün katılımıyla gerçekleştirilen ‘Çevrim içi Bayramlaşma’ törenine akademik, uzman ve idari personel katılım sağladı. 

Çevrimiçi gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Üsküdar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Furkan Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Eski Rektör Prof. Dr. Mehmet Zelka Rektör, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Sevil Atasoy ile Rektör Danışmanları, Dekanlar, Müdürler ile NPİSTANBUL Hastanesi yöneticileri katılım sağladı. 

Furkan Tarhan: “Üniversitemiz Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri başlığında layık görüldüğü ilk 500 üniversite arasına girerek bayrama güzel bir hediyeyle girdi”

Üsküdar Üniversitesi’nin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri başlığında ilk 500 üniversite arasına girdiğine dikkat çeken Üsküdar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Furkan Tarhan; “Ekrandan da olsa herkesi bir arada görmek çok güzel. Online bayramlaşma bizde bir gelenek haline geldi. Filistin, Gazze’de yaşananlar bağlamında İslam alemi açısından bayrama buruk girdiğimizi vurgulamak isterim. Üniversitemiz, 2023 yılında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri başlığında layık görüldüğü ilk 500 üniversite arasına girerek bayrama güzel bir hediyeyle girdi. Emeği geçen akademik ve idari kadromuza çok teşekkür ediyorum. Tüm Üsküdar Üniversitesi ailesi, NPİSTANBUL Hastanesi, Diş Hastanesi, tıp merkezlerimiz ve vakfımız olmak üzere tüm çalışanlarımızın bayramını tebrik ediyorum. Yaklaşık iki bin kişilik kocaman bir aileyiz. Onlarında aileleriyle beraber herkesin bayramını kutluyorum. Sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum.” 

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Bayramlar, kültürel ve toplumsal bir etkileşim olanağı veriyor”

Tebessümü ve sevgiyi çoğaltmak için bayramların bir fırsat olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nazife Güngör; “Bayramlar, kültürel ve toplumsal bir etkileşim olanağı veriyor. Bir araya gelmek, bir el sıkışmak, selamlaşmak, bir karşılıklı tebessüm… Tebessümü ve sevgiyi çoğaltmak için bunlar çok güzel fırsatlar… Biz büyük kentte yaşayan insanlar bunu maalesef hemen tatil fırsatına dönüştürüyoruz. O kentin yoğunluğu ve koşturmacası içinde, iş akışının yoğunluğunda bir soluklanma biraz daha kendimizle baş başa kalma, bir dinlenme olarak görüyoruz ama normal koşullarda bu tam tersine bir araya gelme, birlikte zaman geçirme, kaynaşma geleneği olarak önemli ve güzel bir değer… Şimdi o güzel geleneklerimizden birine daha Kurban Bayramı’na giriyoruz. Bu vesileyle hepimiz biraz soluklanacağız. Ben her birinize güzel, mutlu, huzurlu bol dinlenmeli bir bayram diliyorum. Tüm güzellikler bayramda gelsin bayramda gelen güzellikler bir daha hiç gitmesin.” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, Fakülte Dekanları, Enstitü Müdürleri ile akademik, idari kadronun katılım gösterdiği bayramlaşma merasiminde aile üyeleri samimi bir ortamda bayram dileklerini paylaştı.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)