Prof. Dr. Nesrin Kartal Özer, SFRR-E yıllık toplantısına katıldı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.48130

SFRR-E (Society for Free Radical Research International) yıllık toplantısı, bu yıl “From Molecules to Tissues: Redox Biology in Action” temasıyla düzenlendi. Uluslararası katılımcıların yer aldığı toplantı, bilimsel zenginliğiyle birçok yenilikçi uygulamaları da katılımcılara sundu. Toplantıya Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Üyesi ve METİFLAM Kurucusu Prof. Dr. Nesrin Kartal Özer katılım sağladı. Özer, Women in Science (WIS-Bilimde Kadınlar) Forumunu yönetti.

SFRR-E (Society for Free Radical Research International) Yıllık Toplantısı, “From Molecules to Tissues: Redox Biology in Action” temasıyla, 5-7 Haziran tarihleri arasında İstanbul Kurtköy Mövenpick Otel’de gerçekleştirildi. 

Women in Science Forumunu Prof. Dr. Nesrin Kartal Özer yönetti

Düzenlenen toplantı kapsamında WIS forumunu, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Üyesi ve METİFLAM Kurucusu Prof. Dr. Nesrin Kartal Özer yönetti. Farklı ülkelerden katılan 4 değerli Kadın Bilim insanlarının birbirinden farklı ve anlamlı sorularını yönelterek görüşlerini ve önerilerini paylaşmalarını sağladı. 

Kongrenin bir alt komitesi olan Women in Science (WIS-Bilimde Kadınlar) Forumu ise redoks biyolojisi ve tıp alanında kadınların kariyerlerini, bilimsel başarılarını ve liderlik rollerini desteklemeyi ve geliştirmeyi amaçlayan dinamik bir yapıdır.

Kadın bilim insanlarının rollerini genişletmeyi amaçlıyor…

Women in Science (WIS-Bilimde Kadınlar) Forumunun amacı ise; 

-Kadın bilim insanlarının tüm toplum faaliyetlerinde katılımını, görünürlüğünü ve liderlik rollerini genişletmek,

-Kadın bilim adamlarını araştırmalarını çeşitli konferanslarda sunmaya davet etmek,

-Temel kariyer becerilerine ilişkin eğitim atölyeleri sağlamak,

-Genç bilim insanları için liderlik gelişimini ve fırsatları teşvik etmek,

-Açıklığı, kapsamlı ve karşılıklı başarıyı en üst düzeye çıkaran işbirlikçi modellerin kullanımını teşvik etmesidir. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)