Üsküdar Üniversitesi Gönüllü Mentorler yetiştiriyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı bakım ve sosyal rehabilitasyon merkezlerinde kalan suç mağduru genç kızları hayata kazandırmak adına Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği “Kanıta Dayalı Mentorlük Eğitimi Projesi” nin eğitimleri başladı. 4 farklı günde tam gün sürecek 30 saatlik teorik eğitimlerin ilki gerçekleştirildi. Eğitimlere yaklaşık 100’ün üzerinde Üsküdar Üniversiteli mentor adayları katıldı. Proje ile istismar ve buna bağlı oluşan davranış problemlerinin en aza indirilmesi hedefleniyor. Mentorlük uygulamaları ile hedef kitledeki ergenlerin sosyal İlişkiler yoluyla bireysel kaynaklarını harekete geçirerek, kendilerini gerçekleştirme sürecini yapılandırmak amaçlanıyor.

Üsküdar Üniversitesi Gönüllü Mentorler yetiştiriyor

Üsküdar Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezlerinde kalan ihmal ve istismar gibi suçların mağduru olan 14 - 18 yaş arası genç kızlara sahip çıkıyor. Mağdur kızların bireysel psikososyal rehabilitasyon ve topluma entegrasyon süreci Kanıta-Dayalı Mentorlük Eğitimi Projesi ile desteklenecek.

Üsküdar Üniversitesi bu kapsamda 4 gün sürecek Mentorlük Eğitim Programlarına başladı. 

Üsküdar Üniversitesi Gönüllü Mentorler yetiştiriyor 2

İlki cumartesi günü Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimlere psikoloji, sosyal hizmetler, çocuk gelişimi, mühendisliğe kadar birçok bölümden 100’ün üzerinde lisans ve yüksek lisans öğrenci katıldı.

Eğitimin ilk dersini Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan verdi. Topluma duyarlı insan olmak, gönüllülük ve toplumsal sorumluluğun önemine dikkat çeken Tarhan, neden mentorlere ihtiyaç varı anlatırken, mentor adaylarının sevgi cömerti olması gerektiğini vurguladı.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nadire Gülçin Yıldız’ın koordine edip yürüttüğü projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldız, bir değerler eğitimi projesi olan bu proje ile üniversite öğrencilerini, topluma hizmet paydasında birleştirerek sahip olunan bireysel ve toplumsal sorunlara bireysel ve kültürel kaynaklar kullanılarak toplumsal yaraları sarmayı hedeflediklerini ifade etti. Üsküdar Üniversitesi öğrencilerine gönüllü hizmetlerle toplumsal sorumluluğu teşvik ettiğini belirten Yıldız, Mentorlük Eğitim Programlarından sonra öğrencilerin çeşitli platform ve uygulamalarla desteklenerek süpervize edileceğini de sözlerine ekledi.

Eğitimler sonrası öncesi ve sonrası, uygulanacak Mentolük Programının dezavantajlı hedef kitle üzerindeki etkileri ve davranış değişiklikleri EEG ve fMRI gibi beyin görüntüleme teknikleri ile inceleneceğini söyleyen Yıldız eğitimlerin;

14 Şubat, 2014 - 8: 30-17: 00

15 Şubat, 2014 - 8: 30-17: 00

16 Şubat, 2014 - 8: 30-17: 00 saatleri arasında devam edeceğini belirtti.

Çalışmaları yakından takip eden İstanbul Valisinin eşi Gül Mutlu’nun da Şubat 2014’de devam edecek programlara katılması bekleniyor.