Üsküdar’da Girişimcilik Konferansları Başladı...



Girişimcilik ve Proje Kültürü dersi kapsamında düzenlenen Girişimcilik Konferanslarının ilki Dr. Öğretim üyesi Nebiye Yaşar ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dinçer Atlı koordinatörlüğünde Üsküdar Üniversitesi Çarşı Kampüsü Emir Nebi salonunda gerçekleşti.
Konferansa konuk olarak Redu ve Cafe TV girişimcilerinin kurucuları Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema mezunu Özgür Şahin ve Nişantaşı Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Samet Şirinyurt katıldı. Genç girişimciler, girişimcilik sürecine başlarken ve başladıktan sonra yaşadıkları zorlukları belirterek bu zorlukları nasıl aştıklarına değindi.



Özgür Şahin: “Problemi parça parça çözmeyi deneyin”
 
Redu ve Cafe TV girişimcilerinin kurucusu Özgür Şahin katılımcılarla tecrübelerini paylaştı. Şahin, “Biz Redu projesinde birçok zorluk ile karşılaştık. Fakat her zorluğun ardından daha iyi daha güzel bir olay ile karşılaştık. Benim en büyük tavsiyem yaşadığınız zorluklara karşı soğukkanlı olup krizi iyi yöneterek problemi bir bütün halinde çözemiyorsanız parça parça çözmeyi deneyin” dedi. Şahin ayrıca; girişimci adaylarına bir fikir oluşturmak için çevrelerindeki problemleri iyi analiz edip problemleri fırsata çevirebileceklerini ve en büyük problemlerin en büyük girişimleri doğuracağını söyledi.



Girişimci adaylara tavsiyeler

Redu ve Cafe TV girişimcilerinin kurucu ortağı Samet Şirinyurt ise girişimci adaylara projelerine erkenden yatırım buldukları takdirde, adım adım ilerlemelerinin önemli olduğunu vurguladı.  

Özgür Şahin: “Fikirlerinize olan inancınızı kaybetmeyin”
 
Özgür Şahin sıfır sermaye ile gençlerin fikirlerini ve hayallerini gerçeğe dönüştürebileceklerini belirtti. Şahin, “Ne kadar çalkantılı dönemden geçerseniz geçin fikirlerinize olan inancınızı kaybetmeyin” dedi.

Yoğun ilgi öğren konferansa başarı hikayelerini anlatan genç girişimciler Özgür Şahin ve Samet Şirinyurt, soruları yanıtlayarak girişimci adayları ile tecrübelerini paylaşarak onlara tavsiyelerde bulundu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)