Uluslararası öğrencilerin renkli buluşması…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.45153

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı Uluslararası Öğrenci İlişkileri Ofisi ve Intercultural Öğrenci Kulübü iş birliğinde “Uluslararası Öğrenciler Günü” etkinliği gerçekleştirildi. Dünyanın farklı coğrafyalarından Üsküdar Üniversitesinde eğitim gören uluslararası öğrenciler, ülkelerinin kültürlerini renkli görüntülerle tanıttı. 

 

Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi gördü. 

Etkinliğe Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur da katılım sağladı.

“Üniversiteler, ülkeler arasında kültürlerarası köprü olmalı”

Yoğun ilgi gören etkinliğin açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur gerçekleştirdi. 

Sur; “Üniversiteler, ülkeler arasında kültürlerarası köprü olmalıdır. Dolayısıyla bu anlayış açısından bu etkinlik benim ve üniversitemiz açısından çok önemli. Burada bu güzel organizasyonu gerçekleştirdiğiniz için hepinizi tebrik ediyorum. Keşke bu tür etkinlikleri daha sık tekrarlayabilsek.” dedi.

Farklı kültürden öğrenciler bir araya geldi…

Filistin, Azerbaycan, Pakistan, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Cezayir, Yemen ve Suriye gibi birçok ülkeden uluslararası öğrenci, ülkelerinin meşhur yemeklerini akademisyen ve öğrencilere ikram etti. 

Kendi kültürlerini yansıtan şarkılar seslendirip, danslarını sergileyen öğrenciler geleneksel kıyafetleriyle salonu kültür şölenine çevirdi. Evlerinden ve ailelerinden kilometrelerce uzakta eğitim gören öğrencilerin pozitif enerjisi herkese yansıdı.

Geleneksel lezzetlerini de katılımcılara ikram eden öğrenciler, renkli dans gösterileri ile eğlenceli anlar yaşadı.


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)