‘Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası’ Eğitim programının 8’incisi düzenlendi…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.45137

Üsküdar Üniversitesi Noropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM)  tarafından “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı” gerçekleşti. Bu yıl 8’incisi düzenlenen eğitim, Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı, NPFUAM Merkez Müdürü Prof. Dr. İ. Tayfun Uzbay, NPFUAM Merkez Müdür Yardımcısı, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Özçetin ile Kurs Koordinatörü Dr. Vet. ÜSGÜDAP Sorumlusu Burcu Çevreli tarafından verildi. Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrencileri Sena Sevim ve Öykü Nur Önen eğitimi birincilikle tamamladı. Törene, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör de katıldı.

Üsküdar Üniversitesi Noropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM) tarafından “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı” düzenlendi. 2 hafta süren eğitimlerin ardından eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. 

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Umarım aldığınız eğitim ve sertifika size güzel kapılar açar”

Eğitimlerini sertifika ile taçlandıran öğrencileri tebrik eden Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör; “Arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz. Güzel bir AR-GE içerikle buradasınız, benim de böyle sizinle katılma şansım oldu son anda. Tayfun hocamızın uzun yıllardır yaptığı bu sertifikalı eğitim sürecinin sonunda böyle güzel bir programda sizleri, Tayfun hocam, Burcu ve Ayşe hocalarımı, bu sürece destek veren ve bu süreçte sizlerle birlikte olanları kutluyorum. Umarım bundan sonraki süreçte de buradan aldığınız eğitim ile şu anda alacağınız sertifikanız size güzel kapılar açar, güzel şeyler olur. Hayatınıza her açıdan, akademik açıdan da katkıda bulunması güzel olur, sizleri tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. İ. Tayfun Uzbay: “Etik değerlerini bilen saygılı ve iyi bir araştırmacı olacaksınız”

Verilen eğitimin zor olduğunu fakat bu kursun etik değerlerini bilen saygılı ve iyi bir araştırmacı olmak için atılan bir adım olduğunu belirten Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. İ. Tayfun Uzbay; “Öncelikle hepinizi kutluyorum, kolay bir kurs değildi. Hepinizi kutluyorum başarıyla bu kursu tamamladınız. Etik değerlerini bilen saygılı ve iyi bir araştırmacı olacaksınız. Vereceğimiz bu sertifika çok değerli bir sertifika. Hem bakanlık onaylı hem de uluslararasında geçerliliği olan bir sertifika. Ülke dışında herhangi bir laboratuvara gittiğinizde birçok ülkede deney hayvanlarına dokunma hakkınız olacak bu sertifika sayesinde.” ifadelerini kullandı. 

Eğitim programını birincilikle tamamladılar… 

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim programını Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrencileri Sena Sevim ve Öykü Nur Önen eğitimi birincilikle tamamladı. 

 Sertifikaların takdim edilmesinin ardından etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)