YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansına Üsküdar Üniversitesi de katıldı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.45133

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından “2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı” düzenlendi. Düzenlenen konferansa Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Rektör Danışmanı Serdar Karagöz ile beraberindeki heyet katılım sağladı. Konferansta bu yıl ana tema olarak “Yükseköğretimde Kalitenin Geliştirilmesi ve İçselleştirilmesi” ele alındı. Bu bağlamda yükseköğretimde kalite güvencesi ve akreditasyon konularında önemli bir adım atılmasına olanak sağlandı. 

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen konferans, yükseköğretimde kalite güvencesi alanındaki bilimsel gelişmeleri, yenilikleri, deneyimleri ve farklı bakış açılarını bir araya getirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: “Kalite odaklı bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Kalite odaklı bir anlayış ile çalışmalarını sürdürdüklerine vurgu yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretimde kalite güvencesi standartlarını yükseköğretim sisteminin bütün alanlarına yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Üniversitelerin dijital dönüşümünü destekleniyor…

Üniversitelerin kalite güvencesi sistemlerinin kurulmasının önemli olduğuna dikkat çeken YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, üniversitelerin dijital dönüşüme destek verdiklerini, veri takibi ve analizlerin etkin şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Kocabıçak, Türkiye’deki program akreditasyonlarının sayısını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Üsküdar Üniversitesi de oradaydı…

Düzenlenen konferansa Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Rektör Danışmanı, YÖKAK Kalite Değerlendiricisi Serdar Karagöz, Kalite Yöneticisi İlknur Güzel ve YÖKAK Öğrenci Komisyonu üyesi Gizem Şahin de katılım sağladı.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)