Geleceğin fizyoterapistleri törenle önlüklerini giydi

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.45031

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri önlük giyme heyecanı yaşadı. Geleneksel beyaz önlük giyme törenine öğrencilerin aileleri de yoğun ilgi gösterdi. Düzenlenen törende konuşan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Demirci; “Beyaz önlük mesleğimizle simgelenmiş ve artık sembol haline gelmiştir. Sorumluluğun din, dil, ırk ayırt etmeksizin tüm insanlara hizmet aşkının bir sembolü olarak beyaz önlüklerinizi teslim ediyoruz. Bu beyaz önlüğü giymek bir ayrıcalıktır, asla kirlenmesine izin vermeyin.” şeklinde konuştu. Törende, hayatını kaybeden Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi Muhammed Emin Kılay da unutulmadı. Kılay’ın önlüğü arkadaşlarına ve ailesine teslim edildi.

Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesi İbn-i Sina Oditoryumunda düzenlenen tören yoğun ilgi gördü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin ardından Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Daha sonra açılış konuşmalarını Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Demirci, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Sıla Merve Adak, üçüncü sınıf öğrencilerinden Meral Aydın ve Amin Daneshfar gerçekleştirdi. 

Düzenlenen beyaz önlük giyme törenine Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Zelka başta olmak üzere Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Demirci, Perfüzyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zehra Akgün, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Müge Arslan ile fakülte akademisyenleri katılım gösterdi. 

Prof. Dr. Deniz Demirci: “Bu beyaz önlüğü giymek bir ayrıcalıktır”

İnsanın yaşam kalitesini belirleyen en önemli faktörlerin başında sağlığın geldiğini vurgulayan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Demirci; “Sağlıklı yaşamın en temel ifadesi bedensel, ruhsal ve fiziksel olarak kendini iyi hissetme halidir. Doğuştan, sonradan ve yaşamın herhangi bir noktasında ortaya çıkabilecek olan yetersizlikler, sakatlanmalar, yaralanmalar tamamen ya da kısmen işlevsiz kalan uzuvları tekrar fonksiyon kazandırma gayesi fizyoterapi ve rehabilitasyon ilkesinin temelini oluşturmaktadır. Bizler Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü olarak mesleki bilgilerini en üst düzeyde kullanabilen, bilimsel değerleri ön planda tutabilen, meslek ve hastalıklarını ilke edinen, hastalarına en iyi şekilde hizmet verebilen, yeniliğe açık, bilgiye aç, donanımlı ve özgüvenli öğrenciler yetiştirme amacıyla kaliteden ödün vermeden büyük bir özveriyle eğitimimizi sürdürmekteyiz. Beyaz önlük mesleğimizle simgelenmiş ve artık sembol haline gelmiştir. Sorumluluğun din, dil, ırk ayırt etmeksizin tüm insanlara hizmet aşkının bir sembolü olarak beyaz önlüklerinizi teslim ediyoruz. Bu beyaz önlüğü giymek bir ayrıcalıktır, asla kirlenmesine izin vermeyin.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin: “İnsan yaşamı uzadı, fizik tedavi ve rehabilitasyona çok ihtiyaç var”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, insan yaşamının uzamasıyla fizik tedavi ve rehabilitasyona duyulan ihtiyacın arttığını söyledi. Ertekin; “Önlük giymek sağlık alanında çok büyük bir ayrıcalıktır. İnsanlara dokunma hakkını, yetisini veren bir süredir. Artık sizler sağlık ordusunun birer çalışanı olacaksınız. İnsanların en zor, en sıkıntılı dönemlerinde onlara destek olacaksınız. Branş ve bölüm olarak baktığımızda insan yaşamı uzadı, fizik tedavi ve rehabilitasyona çok ihtiyaç var. Özellikle günümüzde yapay zeka gelişti. Hiç hareket edemeyen bir insanı çeşitli elektronik yöntemlerle ayağa kaldırıp yürütebilmenin vereceği gurur ve kıvanç gerçekten akıl almaz bir olay. Bu okulda bu konuyla ilgili uygulama alanları bulacaksınız ve inanıyorum ki mesleğinizde çok iyi çok yetkin kişiler olacaksınız.” dedi.

Önlüğü arkadaşlarına teslim edildi…

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Demirci hayatını kaybeden öğrencisinin ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dileyerek hayatını kaybeden Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi Muhammed Emin Kılay’ın önlüğünü arkadaşlarına ve ailesine teslim etti.
Düzenlenen beyaz önlük giyme töreni toplu fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)