Sektörün önde gelen firmalarını tanıma imkânı buldular…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.44544

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı öğrencileri Optisyenlik Program Başkanı Öğr. Gör. Ömer Faruk Okuyucu ve beraberindeki öğrencilerle ‘Optıcworld Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı’na katıldı. Bu yıl ilki düzenlenen fuara İOGO Başkanı Öğr. Gör. Ayhan Demircan ve Öğr. Gör. Begüm Genç de katılım sağladı. Öğrenciler hem sektörün önde gelen firmalarını tanıma hem de üretim, ithalat ve ihracatın sektörel anlamda nasıl gerçekleştiğine dair bilgi alma imkânı buldu.

İzmir’de gerçekleşen fuarda öğrenciler birçok şeyi pratikte görme, kıyaslayabilme ve inceleme fırsatı buldu. Özellikle yeni çıkan ürünler ve yerli üretim ile ilgili bilgiler de takip edildi.

Öğrenciler aynı zamanda gözlük, kontakt lens, cam teknolojileri, oftalmoloji ve sektörel anlamada makine, ekipman, alet ve sarf malzemelerin envai çeşidini bir arada görme imkânı buldu.

Değişim ve dönüşümleri takip etmek adına faydalı bir fuar…

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Program Başkanı Öğr. Gör. Ömer Faruk Okuyucu, fuarın ilk defa gerçekleşmesi dolayısıyla gerek fuara katılan katılımcılar gerekse de sektöre katkı sağlamak ve sektörde oluşan yeni güncellemeler, değişim ve dönüşümleri takip etmek adına faydalı bir fuar gezisi olduğunu söyledi.

Okuyucu, İzmir’de gerçekleşen ilk fuar olmasına rağmen iyi olduğunu gözlemlediğini ve katılımcı çevreler, sektörün önde gelen STK yöneticileriyle de yapılan istişarelerde de benzer kanaatlerin oluştuğunu belirtti.

Sektörün önde gelen firmalarını tanıma imkânı buldular…

Optisyenlik programı öğrencilerinin de ilgi gösterdiği fuarda öğrenciler, hem sektörün önde gelen firmalarını tanıma hem de üretim, ithalat ve ihracatın sektörel anlamda nasıl gerçekleştiğine dair bilgi alma imkânı buldu.

Öte yandan her fuarda olduğu gibi sektörün kanaat önderleri ve STK’ların yöneticileri ile de sohbet etme fırsatı bulan öğrenciler fuar sonrası organizasyonu düzenleyen Üsküdar Üniversitesi ve İOGO’ya teşekkürlerini sundu. 


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)