‘Ben Genç Türkiye’yim’ açılış programı gerçekleştirildi

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.44065

Üsküdar Üniversitesi, KASTOB, Antalya Valiliği, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Beyaz Baston Derneği, İLKE-Der paydaşlığında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Ben Genç Türkiye’yim’ sosyal inovasyon projesi açılış programı gerçekleştirildi. 2071 vizyonundaki ‘Genç Türkiye’ için gençlerin potansiyelini ön plana çıkarmayı hedefleyen projede katılımcılar büyük bir coşku ve heyecanla bir araya geldi.

‘Değerlerim, Geleneğim ve Bilim: Ben Genç Türkiye’yim’ sosyal inovasyon projesi açılış programı Antalya Erdem Beyazıt Kültür Merkezinde düzenlendi.

Alanında uzman akademisyenlerce proje döngüsü yönetimi eğitimi verilecek

‘Türkiye Cumhuriyeti’ni ikinci yüzyılına hazırlayacak 80 genç aranıyor’ sloganıyla yola çıkılan ve Türkiye’nin refahını arttıracak proje fikirleri üzerine, alanında uzman akademisyenlerce proje döngüsü yönetimi eğitiminin verilecek. “Değerlerim, Geleneğim ve Bilim: Ben Genç Türkiye’yim” adlı sosyal inovasyon model projede; Üsküdar Üniversitesi Proje Geliştirme Direktörü ve Genç Beyinler Akademisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar akademik danışman ve proje döngüsü danışmanı olarak yer aldı.

Tören meddah gösterisi ile başladı

Antalya Gençlik Spor İl Müdürlüğü Muratpaşa Gençlik Merkezi Müdürü Süleyman Yıldız ve ekibinin organize ettiği tören, meddah gösterisi ile başladı. Ardından projede akademik danışman ve araştırmacı olarak yer alan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Sami Mencet’in ekibiyle birlikte hazırladığı projenin tanıtım filmi gösterildi. Zorluklarla küllerinden yeniden kurulan bu vatanı, geleceğe gençlerimizin taşıyacağı vurgusunun yapıldığı film salonda coşkuyla alkışlandı. 

Törenin açılış konuşmasını Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan gerçekleştirdi. Daha sonra kürsüye gelen KASTOB Başkanı Nevzat Duyar iki binden fazla sivil toplum örgütünü bir araya getiren Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu KASTOB’un böylesine anlamlı bir projede gençlerin her zaman yanında olacaklarını ifade ederek, konuşmasını ‘İsterdim ki’ adlı şiirle tamamladı. 

Projenin ana hatları hakkında bilgi verildi

Projenin gençlik lideri Ahsen Yılmaz, Türkiye’nin önemli sorunları hakkında proje fikri olan gençlere proje döngüsü yönetimi eğitimi verilecek projenin ana hatları hakkında bilgi verdi ve çalışmaya ilgi duyan gençlerin başvurularını beklediklerini ifade etti. Gelenekle günümüzü birleştirme motivasyonuyla yöresel kıyafetlerle sahne alan Antalya Muratpaşa Gençlik Merkezi orkestrası, projenin gençlik lideri Ahsen Yılmaz’ın solistliğiyle türkülerimizi modern bir yorumla seslendirerek müzik ziyafeti sundu. Projenin paydaşlarından Antalya Beyaz Baston Derneği müzik grubunun mini konseri ise salonda ayakta alkışlandı. 

Proje kapsamındaki tüm faaliyetler bir belgesele dönüştürülecek

Antalya Valiliği Sosyal Projeler İl Etüt Müdürü Süleyman Uysal, sivil toplumun gücünün toplumun refahıyla doğrudan ilişkili olduğunu belirterek devletimizin bu tür sosyal inovasyon projelerinin her zaman destekçisi olduğunu ifade etti. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Sami Mencet ise Cumhuriyet’imizin olağanüstü fedakarlıklarla kurulduğunu ve hem yaşanan zorlukları hem de yüzyıllık kazanımlarımızı gençlerimize aktarmamızın çok önemli olduğunu ifade etti. Proje kapsamında gerçekleştirilecek tüm faaliyetlerin bir belgesele dönüştürülerek gelecek kuşaklar için de bir arşiv niteliği taşıyacağını belirtti. 

Gençliğin ülkenin geleceğinde kilit bir rol oynadığını belirtti

Genç Beyinler Akademisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (GBA) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar ise Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın sosyal inovasyon model projelere ve gençlere verdiği önemle başladığı konuşmasında, gençlerle birlikte gerçekleştirilen sosyal inovasyon modelindeki projelerin önemine vurgu yaptı ve bu projelerin toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler oluşturma amacı güden bir model olduğunu ifade etti. Yaşar, bu modelin farklı disiplinlerden gelen paydaşları ve gençleri bir araya getirerek çeşitli bakış açılarından güçlenmeyi sağladığına değinerek sosyal inovasyon projeleri genellikle sürdürülebilirliği ve toplumsal etkiyi öncelediğini, bunun da uzun vadeli ve kalıcı değişikliklere katkı sağladığını belirtti. Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın projelerin gençlerin kendilerini ifade etmelerini, liderlik becerilerini geliştirmelerini ve toplumsal sorumluluklarını üstlenmelerini desteklediği sözlerini vurgulayarak, gençliğin ülkenin geleceğinde kilit bir rol oynadığını belirtti.

Ön elemenin ardından heyetlere sunulacak

Proje kapsamında başvuru formunda proje fikirlerini belirten gençler, jürinin yapacağı ön elemenin ardından Antalya Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün kampında proje döngüsü yönetimi eğitimi alacak ve projelerini kamu yöneticileri ve iş adamlarının yer aldığı heyetlere sunulacak.  


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)