Afrika’da kanser merkezli ilk araştırma merkezinin kurucusundan Üsküdar’a ziyaret

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43880

Üsküdar Üniversitesi akademik çalışmalarında uluslararası iş birliğini sürdürüyor. Bu kapsamda Fas’ın Rabat şehrinde bulunan Mohammed Üniversitesinden Prof. Dr. Souad Amghar, Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti. Afrika'da kanser merkezli ilk araştırma merkezinin kurucusu olan Amghar, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk ile bir araya geldi. Bilimsel iş birliği üzerine görüş alışverişinde bulunulan ziyaretti Prof. Dr. Amghar, laboratuvarları gezdi.  
 

Prof. Dr. Souad Amghar, Üsküdar Üniversitesi’ni ziyaret etti

Üsküdar Üniversitesinin akademik iş birlikleri kapsamında Fas’ın Rabat şehrinden ziyaretçisi vardı. Mohammed Üniversitesinden Prof. Dr. Souad Amghar, Üsküdar Üniversitesi’ni ziyaret etti. 

Afrika'da kanser merkezli ilk araştırma merkezi…

Afrika'da kanser merkezli ilk araştırma merkezinin kurucusu olan Prof. Dr. Souad Amghar, kanser araştırmalarında endemik bitki ekstrelerinin muhtemel anti-kanserojenik etkilerini araştırmıştı. Bu yönüyle bölgede bulunan kanser araştırma merkezi ilk ve tek olma özelliği taşıyor.

Fikir alışverişinde bulunuldu

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Moleküler Biyoloji Yüksek Lisans Programı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhsin Konuk’un makamında gerçekleştirilen görüşmede Prof. Dr. Souad Amghar ile fikir alışverişinde bulunuldu. 

Üsküdar Üniversitesinin çalışmalarını yakından incelemek isteyen Amghar, Prof. Dr. Muhsin Konuk eşliğinde daha sonra laboratuvarları gezdi, ilgililerden bilgi aldı. 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)