‘Nutrition’ kitabı, Doç. Dr. Müge Arslan editörlüğünde Türkiye’de raflarda…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43555

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Müge Arslan, uluslararası bilimsel kitaplar arasında önemli bir yerde bulunan ve Paul Insel tarafından kaleme alınan ‘Nutrition’ kitabının Türkiye editörlüğünü gerçekleştirdi. Kitabın editörlüğü ile Üsküdar Üniversitesi, Türkiye'de Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak prestij ve kalite açısından öne çıkan üniversite oldu. Aynı zamanda Doç. Dr. Müge Arslan, ‘Nutrition’ kitabını Üsküdar Üniversitesi kütüphanelerinde öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunmak amacıyla ücretsiz erişim için hediye edeceğini de duyurdu.  

Doç. Dr. Müge Arslan’ın çeviri editörlüğünü yaptığı ‘Nutrition’ kitabı, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri yayınlarından okuyucusuyla buluştu.

Tüm yenilikleri içinde barındıran bir eser…

‘Nutrition’ kitabının yurtdışındaki bilimsel kitaplar arasında oldukça prestijli ve bilimsel içerik açısından kuvvetli bir kaynak olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Müge Arslan; “Beslenme ile ilgili önemli ve temel konular olan yetişkin, çocuk, sporcu beslenmesi, besin seçimleri, fonksiyonel besinler, obezite epidemisi, yeme bozuklukları, gıda güvenliği, mikrobiyal tehditler ve malnitrisyon gibi birçok konuda tüm bilimsel bilgileri gayet açık, anlaşılır olarak bu alandaki tüm yenilikleri içinde barındıran bir eserdir.” ifadelerini kullandı. 

“Heyecan ve mutluluk verici bir duyguydu”

Bir senedir bu projenin üzerinde çalıştığından bahseden Arslan, böyle bir kitabın Türkiye çeviri editörü olmanın çok mutluluk ve gurur verici olduğunu belirtti. Arslan; “Gerçekten çok yorucu bir serüvendi. Bir senedir üzerinde çalıştığım bir projeydi. Böyle bir kitabın Türkiye çeviri editörü olmak ayrıca çok mutluluk ve gurur vericiydi. Tüm bölüm yazarlarına emeklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Özellikle bu yolda bana destek olan Üsküdar Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölüm hocalarıma ayrıca çok teşekkür ediyorum. Heyecan ve mutluluk verici bir duyguydu.” şeklinde konuştu.

“Beslenme ve Diyetetikte eğitim kalitesi açısından oldukça fark yaratan üniversitelerdeniz”

Üsküdar Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak eğitim kalitesini en üst seviyede tuttuklarına dikkat çeken Doç. Dr. Müge Arslan; “Seçilen mesleği en verimli, etkin ve fark yaratabilir kılan üniversite eğitimidir. Biz Üsküdar Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak eğitim kalitesini en üst seviyede tutarak, teknolojik ve bilimsel gelişimlerle öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Bunlara ek olarak bölüm etkinlikleri düzenliyoruz ve bu yıl ilkini düzenlediğimiz ‘Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi’ ile Beslenme ve Diyetetikte eğitim kalitesi açısından oldukça fark yaratan ve öncelikli olan üniversitelerdeniz.” dedi.

“Mesleki sürece adım atan öğrenciler için oldukça değerli bir bilimsel kaynak”

‘Nutrition’ kitabının literatüre katkılarına değinen Doç. Dr. Arslan; “Bu kitap uluslararası platformda, yurtdışında 7’nci basımına ulaşmış bir kaynaktır. Aynı zamanda içerdiği konular bakımından hem mesleki sürece adım atan öğrenciler hem de meslekte ilerleyen sağlık profesyonelleri, beslenme uzmanları açısından oldukça değerli bir bilimsel kaynaktır.” ifadelerini kullandı. 

Uluslararası bilimsel kalitesi yüksek makalelerimiz mevcut…

Yürütmüş olduğu çalışma ve projelerinden de bahseden Doç. Dr. Müge Arslan, bölüm olarak uluslararası bilimsel kalitesi yüksek olan makalelerinin mevcut olduğunu belirtti. Arslan; “Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi gibi pek çok üniversiteden, meslekte duayen bilim insanlarının konuşmasının olduğu bilimsel bir kongrenin kongre başkanlığını yapıyorum, ayrıca Çölyaklı bireyler için yapmış olduğum TÜBİTAK projesi yıl sonuna kadar eğitimde eşitlik ilkesiyle her şehirden öğrenciye erişim için üç adet online seminer ve toplantılarımız olacak. Bunların yanında bir adet ESC uluslararası dergi ve bir adet de ulusal dergi editörlüklerim bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı. 

Satın almak için:
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)