İSG öğrencilerine ‘Kişisel Koruyucu Donanım Kullanım’ Eğitimi verildi

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43422

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Önlisans Programı tarafından “Kişisel Koruyucu Donanım Kullanım Eğitimi” gerçekleştirildi. Eğitime İş Güvenliği Uzmanı Öğr. Gör. Alev Arslan Kılınç katılım sağladı. Eğitim kapsamında 6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili genel bilgilendirmeler yapıldı. 

İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kağan eğitim programı açılışını gerçekleştirdi. Kağan, bizzat deneyimleyerek öğrenmenin iş hayatına katkılarına dikkat çekti.

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke İSG Laboratuvarında düzenlenen eğitime öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. 

Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kağan: “Bizzat deneyimlemek iş hayatında önemli bir katma değer”

Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kağan, İSG laboratuvarının Türkiye’de sayılı üniversitede yer aldığına dikkat çekti. Kağan; “İSG Laboratuvarı ilk kez üniversitemizde oluşturuldu. Şu an da bu laboratuvar Türkiye’de sayılı üniversitede yer alıyor. Bizim laboratuvarımız Türkiye’de en gelişmiş İSG Laboratuvarı ve her geçen gün yenileniyor. Laboratuvarda bulunan kişisel koruyucu donanımlar, iş güvenliği ile ilgili makine ve teçhizatlar en iyi kalitedeler. Bu teçhizatların neler olduğunu, nasıl kullanıldığını görmek ve bizzat deneyimlemek öğrencilerin eğitim hayatı ve gelecekteki iş hayatlarında önemli bir katma değerdir.” dedi. 

“Önümüzdeki dönemlerde uygulamalı eğitimler artarak devam edecek”

Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kağan, İş Sağlığı ve Güvenliği önlisans programı birinci sınıf öğrencilerine bu eğitimin verildiğini ve birinci sınıfların iki yıllık eğitimlerinin başında uygulamalı eğitimle ilk kez laboratuvarı göreceklerinden bahsetti. Kağan, önümüzdeki dönemlerde uygulamalı eğitimlerin artarak devam edeceğini ifade etti.

Kişisel koruyucu donanımların ayrıntılarına inildi…

Üsküdar Üniversitesi A sınıf İş Güvenliği Uzmanı Öğr. Gör. Alev Arslan Kılınç, düzenlenen eğitim çerçevesinde 6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili genel bilgilendirmeler yaptı. Bu kanun kapsamında kullanılması gereken ve sahada aktif olarak kullanılan Kişisel Koruyucu Donanımların neler olduğu, neden kullanılması gerektiği, hangi faktörler dikkate alınarak belirlendiği, kullanım kuralları ile tüm kişisel koruyucu donanımlarda bulunması gereken genel özellikler hakkında teorik bilgiler verdi. Kılınç, verdiği bilgilere günlük hayattan örnekler oluşturarak öğrencilerin bu konular hakkındaki fikirlerini aldı. 

Kılınç, teorik bilginin ardından laboratuvarda öğrencilere iş hayatlarında nasıl kıyafetler giyeceklerini, sahada ne gibi aletler kullanacaklarını, bu aletlerin nasıl kullanıldığını ve kullanırken nelere dikkat etmeleri gerektiklerini uygulamalı olarak gösterdi. 

 

Eğitim uygulamadan sonra sona erdi.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)