Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan “İyiliği sosyalleştirmemiz gerekiyor”

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43203

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesinde lise öğrencileriyle bir araya geldi. “Çölleşen Dünyada İyiliği Yeşertmek” başlığında gerçekleştirilen etkinlikte Arıboğan iyilik ve kötülük kavramlarını güncel örneklerle anlattı. 

200 öğrencinin katıldığı seminerde Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, ‘Çölleşen Dünyada İyiliği Yetiştirmek’ başlığında konuşmasını gerçekleştirdi. 

İyiliği bireysellikten çıkarıp sosyalleştirmemiz gerekiyor…

İyiliğin bireysellikten çıkartılıp sosyalleştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, iyilik ve kötülük kavramlarını güncel örneklerle öğrencilere anlattı. 

Artık tüketim odaklı bir anlayışa geçildi…

Konuşmasında insanlığın tarihsel gelişiminden bahseden Arıboğan, ekonomik sürecin gelişimiyle dünyanın endüstri 4.0’la farklı bir noktaya geldiğini vurguladı. Arıboğan, artık dünyada üretim odaklı bir ekonomi anlayışından tüketim odaklı bir anlayışa geçildiğinden bahsetti.

Toplumsal iyilik yeni yetişen neslin yayacağı iyilikle paralel olacak…

Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada Arıboğan, toplumsal iyiliğin yeni yetişen neslin yayacağı iyilikle paralel olacağını belirtti.

Etkinliğe Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Ertuğrul Tut da katıldı. 

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’a çiçek takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından ziyaret sonlandı.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)