Prof. Dr. Sevil Atasoy liselilerle buluştu…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43202

Suçun önlenmesi ve suçlunun yakalanmasına yönelik Türkiye’de ve dünyada adli bilimler alanındaki çalışmalarıyla bilinen Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Özel Çamlıca Bilfen Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Atasoy, Adli bilimlerden mezun olan öğrencilerin Türkiye’de de bütün gelişmiş ülkelerde olduğu gibi özel ya da resmi kriminal laboratuvarlarda görev yapacaklarına, bilimsel araştırmalar yürüteceklerine değindi.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy’a Özel Çamlıca Bilfen Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin ilgisi yoğun oldu. 

Adli Bilimler Türkiye’de sadece 2 üniversitede bulunuyor

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada Prof. Dr. Sevil Atasoy, Adli Bilimlerin çalışma alanlarını örnekler üzerinden anlatarak Türkiye’de Adli Bilimler Lisans eğitiminin sadece 2 üniversitede bulunduğunu dile getirdi. Adli bilimler programından mezun olan öğrencilerin Türkiye’de de bütün gelişmiş ülkelerde olduğu gibi özel ya da resmi kriminal laboratuvarlarda görev yapacaklarını, bilimsel araştırmalar yürüteceklerine, yeni yöntem ve gereçler geliştireceğine değindi.

Adli bilimciler vaka aydınlatmada büyük bir rol üstleniyorlar

Kusursuz cinayetin olmadığını, adli bilimcilerin farklı disiplinlerle bir araya gelerek vaka aydınlatmada büyük bir rol üstlendiğini vurgulayan Atasoy, vakalar üzerinden örneklerle yurt dışında gerçekleşmiş ve dava süreci çok uzun sürmüş dikkat çeken olaylarla ilgili de paylaşımda bulundu. 

Soru-cevap oturumunda öğrenciler Prof. Dr. Sevil Atasoy’a sorularını yönelttiler. 

Sıra dışı yüzlerce davaya şahitlik etmiş olmanın gündelik yaşamını ne yönde etkilediğinin sorulduğu programda Atasoy, mesleki olarak bakıldığı için bu sürecin kendisini zor durumda bırakmadığını sözlerine ekledi.


Öğretmen ve öğrencilerle uzun süre sohbet eden Prof. Dr. Sevil Atasoy’a plaket ve çiçek takdim edildikten sonra toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi. 

 

 


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)