İngilizce hazırlık öğrencileri uzman isimlerle buluşuyor…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43180

Üsküdar Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu, B1 ve B2 seviye grubu öğrencilerini alanında uzman isimlerle buluşturuyor. ESP-Özel Amaçlı İngilizce Programı müfredatı kapsamında böylelikle, üniversite fakülte birimlerinden ve kurum dışından, alanında uzman kişilerle dersler ve söyleşiler yapılarak öğrencilerin daha iyi yetiştirilmesi hedefleniyor.

Hazırlık Okulu dil programında fakülte düzeyinde dilbilgisi ihtiyaçlarını karşılayan özel amaçlı İngilizce (ESP) programı sunuyor. Bu programda öğrencileri araştırıp öğrenmeye, tartışmaya, farklı çözüm yolları arasından duruma en uygun çözüm yolunu seçip, öğrendiklerini uygulamaya yönelten bir öğrenme yöntemi olan Problem/Proje Temelli Eğitim yöntemi uygulanıyor. Bu süreç, çeşitli kaynaklardan gelen verilerin toplanmasından, bibliyografya sayfası içeren detaylı araştırılmış bir akademik raporun hazırlanmasına kadar olan aşamaları içeriyor.

Üsküdar Üniversitesi Hazırlık Okulunun amacı öncelikli olarak öğrencilerin eğitim dili İngilizce olan fakültelerde okuyabilmeleri için gerekli olan İngilizce dil bilgisi ve akademik becerileri kazandırmak. Bu kapsamda B1 ve B2 seviye grupları olmak üzere ESP-Özel Amaçlı İngilizce Programı müfredatı çerçevesinde, üniversite fakülte birimlerinden ve kurum dışından, alanında uzman kişilerle dersler ve söyleşiler düzenliyor.

ESP-Özel Amaçlı İngilizce Programı müfredatı çerçevesinde; 

- Üsküdar Üniversitesi Yabancı Diller Koordinatörü Dilek Batur Psikoloji dersi için ‘Rüyaların Yorumlanması’, 

- İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İngiliz Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra Genç, ‘Çeviri ve Kültür’, 

- Koç Yaşa Medikal Ar-Ge Direktörü Hüsnü Kerpiççi, ‘Mühendislikte İngilizce’, 

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kıdemli Uzmanı Hüseyin Fatih Aktaş ‘Dijital Dönüşüm, 
Enerji, Çevre, Endüstriyel Tesisler, Altyapı, Üstyapı ve Akıllı Tarım’,  

- Bilgisayar Mühendisi Ümit Barak, ‘Bilgisayar mühendisliğinde İngilizce şarttır” 

- Elektrik Elektronik Mühendisi TÜBİTAK Kıdemli Araştırmacısı Dr. Bahadır Tektaş “Güvenlik konularının en son teknolojiyi kullandığı elektromanyetik güvenlik enstrümantasyonu” konulu dersi gerçekleştirdi. 

Öte yandan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden Prof. Dr. Sevim Işık da öğrencilere Moleküler Biyoloji ve Genetik kapsamında ders verdi. 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)