Ferit Ömeroğlu: “Başarı için farklılaşmak lazım”

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43178

Üsküdar Üniversitesi sahadan önemli isimleri öğrencileriyle buluşturmayı sürdürüyor… Bu kapsamda Yeni Medya ve İletişim Bölümü tarafından “Yeni Medyada İçerik Üretimi” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe konuk olarak OneWord Ajans Sahibi ve İçerik Üreticisi Ferit Ömeroğlu katıldı. Ömeroğlu, dijitaldeki yolculuğunu ve freelancer içerik üreticisi olmanın önemli detaylarını anlattı. Ömeroğlu, başarı için farklılaşmak gerektiğine dikkat çekti.

Güney Yerleşke Fuat Sezgin Konferans salonunda düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yıldız Derya Birincioğlu gerçekleştirdi.

“Başarı için farklılaşmak lazım”

İletişim öğrencilerinin ilgi gösterdiği programda freelancer içerik üreticisi olma hikâyesinden bahseden OneWord Ajans Sahibi ve İçerik Üreticisi Ferit Ömeroğlu başarısındaki önemli noktalara vurgu yaptı. Ömeroğlu; “Üniversite öğrencisiyken liseden gelen bir sosyalliğim vardı. Kulüp faaliyetleri ve birçok etkinliğin içerisinde olmak beni geliştirmişti fakat dördüncü sınıfa geldiğimde kaşığı çok doldurduğumu ama içerisinde bir şey olmadığını fark ettim. Dört yılda çok aktiftim ama elle tutulur bir şey yapamadığımı gördüm. Kâğıdı kalemi alıp önce neleri yapamadığımı yazdım. Grafik tasarımım yoktu, kurgu montajdan anlamıyordum… Yapabildiklerimde de organizasyon yeteneğim vardı, birilerini bir şeylere ikna edebiliyor olduğuma inanıyordum. Kağıda bunları yazdım ve soru sorabiliyordum. Bugün hayatımı idame ettirdiğim temel şey soru sormak üzerinden gerçekleşiyor. 2016 yılında, ‘Youtube platformunda bir kanal kuralım.’ dedim ama elimde hiçbir şey yoktu. Alanında yetenekli arkadaşlarımı ikna ettim ve yola çıktık. İki yıl boyunca sekiz kişilik bir ekip olarak Youtube’da ‘Gençlik Odası TV’ isminde parasız içerik ürettik. İçerikleri üretirken her zaman inandığım şey başarı için farklılaşmak lazımdı. Farklılaşmayı bugün söylediğimde arkadaşlarım her zaman heyecanlı bir şekilde yeni fikirlerle geliyorlar. Farklılaşmak dediğim zaman elle tutulur bir farklılaşmadan bahsediyorum.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik soru cevap bölümüyle devam etti ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)