Ergoterapi Kulübü, diyabet farkındalığı için mavi kurdele dağıttı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.42894

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova öncülüğünde Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi Kulübü tarafından “Dünya Diyabet Günü” etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında diyabetli hastalar adına farkındalık oluşturmak için diyabet hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu ve hem Ergoterapi hem de diyabetin rengi olan mavi renk kurdele katılımcılara dağıtıldı.

NP Sağlık Yerleşkesinde düzenlenen etkinlik kapsamında katılımcılara hem Ergoterapi hem de diyabetin rengi olan mavi renk kurdele dağıtıldı. 

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte Ergoterapi Kulübü öğrencileri diyabetli hastalar adına farkındalık oluşturmak için diyabet hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Diyabet hakkında:

Tip1 ve Tip2 olmak üzere 2 çeşitten oluşan diyabet kronik bir hastalıktır. Tip1 genetik, otoimmün olup küçük yaşlarda ortaya çıkmaktadır, tedavisinde insülin kullanılır. Tip2 ise yaşa, kiloya, insülin direncine ve çevresel faktörlere bağlı olup net bir tedavisi olmamakla birlikte kişinin beslenmesine ve günlük yaşam aktivitelerine dikkat etmesi gerekmektedir. Diyabet teşhis koyulduğu takdirde hemen reaksiyon alınmazsa ve dikkat edilmemesi durumunda ilerleyen zamanlarda; günlük yaşam aktivitelerinde büyük oranda kısıtlanma, kişinin performans kapasitesinde azalma, sosyal ve kültürel anlamda kısıtlanma durumlarıyla birlikte kişi bağımsızlığını kaybeder. Bu noktada da Ergoterapistler devreye girmektedir.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)