Prof. Dr. İbrahim Öztek: “Türklük benim en büyük övünç kaynağım”

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.42864

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) tarafından “10 Kasım 85. Yıl Atatürk’ü Anma Programı” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Prof. Dr. İbrahim Öztek anma programında Atatürk’ün hayatını, kazandığı başarılarını anlattı. 

Üsküdar Üniversitesi SHMYO ev sahipliğinde “10 Kasım 85.Yıl Atatürk’ü Anma Programı” düzenlendi. Programa Üsküdar Üniversitesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek konuşmacı olarak katıldı. 

“10 Kasım 85.Yıl Atatürk’ü Anma Programı” başlığında düzenlenen program, Emirnebi 1 konferans salonunda yapıldı. 

Öğr. Gör. Ayşe Bağlı moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa SHMYO Müdürü Prof. Dr. Mesut Karahan ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur da katılım sağladı.

Cepheden cepheye koşarak geçirdi

Mustafa Kemal Atatürk’ün kısacık ömrünün cephelerde geçtiğine vurgu yapan Prof. Dr. İbrahim Öztek; “ ‘Hürriyet ve bağımsızlık benim karakterimdir.’ diyerek, tarih sahnesine çıkan ulu önder… Vatanın ve milletin, namus ve haysiyetin çiğnendiği bir kara dönemde Türklüğün iradesi ve kurtarıcısı olmuştur. O gerçek bir önderdir. Milletine savaşta ve barışta, ülke imarında, milletleşmede, onurlu, bağımsız bir millet olmasında ve hâkim güçler karşısında dimdik ayakta duruşta hep önder olmuştur. ‘Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!’ emrini verirken de o, ordularının önündeydi. O, 57 yıllık kısacık ömrünü Suriye’den Kuzey Afrika’ya, Balkanlar’dan Filistin’e, Çanakkale’den Doğu Anadolu’ya cepheden cepheye koşarak geçirdi…” ifadelerini kullandı.

Türklük benim en büyük övünç kaynağım

Türk kültürünün önemini anlatan Öztek; “Türklerin vatan sevgisi ile dolu olan göğüsleri, düşman bedmun ihtiraslarına karşı daima demirden bir duvar gibi yükselecektir. Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz, Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayandığı Türk topluluğudur. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve birlikte vatan edilenler Türk’tür. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o toplum o kadar yükselir. Türk milliyetçiliği bütün çağdaş milletlerle bir ahenkle beraber, Türk toplumunun özel karakterini ve başlı başına bağımsız kimliğini korumayı esas sayar. Bu milliyetçilik kesinlikle kavmiyetçilik değildir. Kendi benliğine ve milliyetine sahip olmayan milletler, diğer milletlere av olur. Türklük benim en büyük değer kaynağım ve en büyük övünç dayanağım oldu.” şeklinde konuştu.
Program plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)