Tasarım ve teknik bilgileri bilmek işin yüzde ellisini oluşturuyor

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.42863

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü bölüm etkinlikleri kapsamında “Tasarım ve Sektöre Hazırlanma Süreçleri” etkinliği gerçekleştirildi. Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe konuk olarak Freelance Tasarımcı Zafira Bagirova katıldı. 

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinlikte Zafira Bagirova, tasarım alanında portfolyonun önemini vurguladı.

“Okul derslerini öğrenerek ilerlemelisiniz”

Tasarım yapmanın ve programları bilmenin yanında işin yarısının sunum yapma ve iletişim becerilerini gerçekleştirebilme olduğundan bahseden Freelance Tasarımcı Zafira Bagirova; “Eğitim hayatınızda okul derslerini sınavı geçmek için değil de anlayarak ve öğrenerek ilerlemelisiniz. Çünkü teknik ve pratik açıdan çok önemli. Okul ödevlerinin dışında ek olarak başka şeyler de yapmalısınız. Teknik becerileriniz bu dönemde ne kadar gelişirse sonraki süreç sizin için çok daha kolay ve eğlenceli ilerler.” şeklinde konuştu.

“İşe gireceğiniz zaman ilk olarak bakılan şey portfolyodur”

Üniversite hayatında portfolyo oluşturmanın önemli olduğunun altını çizen Zafira Bagirova; “Portfolyonuzu farklı aşamalara bölebilirsiniz. Okulu bitirdikten sonra hangi alana yönelmek istiyorsanız bu şekilde çok daha rahat anlayabilirsiniz. Dört senelik zaman diliminde portfolyonuzu kaliteli içeriklerle doldurmanız çok önemli. Çünkü okulu bitirdiğinizde portfolyonuz olmazsa iş bakımından sizi zorlayabilir. İşe gireceğiniz zaman ilk olarak bakılan şey portfolyodur. Bu yüzden sürekli güncellemeli ve geliştirmelisiniz. Bunun için sürekli pratik yapmanız gerekiyor. Bilgisayarı açmadığınız takdirde rakiplerinizden geri kalacaksınız. İşinizle bütünleşmenizi, işinizi artık hayat tarzınıza çevirmenizi öneriyorum.” dedi.

“Tasarım ve teknik bilgileri bilmek işin yüzde ellisini oluşturuyor”

Okul döneminde staj yapmayı, freelance işler almayı öneren Bagirova; “Küçük küçük işler alabilirsiniz. Kendinizi bu noktada küçümsemeyin, yapabilirsiniz. Freelance olarak küçük küçük almaya başladığınızda, ‘Ben bunu yapabiliyorum.’ dediğinizde gerisi gelecektir. Okul döneminizde buna başlamanız portfolyonuza gerçek işler eklemenize sebep olacaktır. Linkedin ve Instagram gibi platformları da aktif olarak kullanmanızı tavsiye ediyorum. İşinizle ilgili paylaşımlar yaparsanız, özetle network oluşturursanız sizin için çok iyi olacaktır.  Tasarım ve teknik bilgileri bilmek işin yüzde ellisini oluşturuyor. Çünkü bunun geri kalanı sunum becerisi, pazarlama ve iletişim becerisidir. Siz müşteriyle iletişime geçtiğinizde kendi işlerinizi pazarlamanız gerekecek, kendi işinizi sunmanız çok önemli. Bu şekilde sektöre hazırlanabilirsiniz.” ifadelerini kullandı. 

Soru cevap yapılmasının ardından etkinlik sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)