Dr. Öğrt. Üyesi Burcu Gürbüz Endonezya’da konferans verdi



Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Burcu Gürbüz, Endonezya Kuzey Sumatra’da düzenlenen 5-th International Conference on Operational Research (InteriOR 2019) konferansında açılış konuşmacısı olarak yer aldı.

17-24 Ağustos tarihlerinde, Endonezya'nın Kuzey Sumatra Bölgesi, Medan şehrinde Grand Mercure Medan Angkasa Otel’de düzenlenen konferansta Dr. Öğrt. Üyesi Burcu Gürbüz açılış konuşmacısı olarak yer alırken, STMIK Pelita Nasantara Üniversitesi’nde düzenlenen “International Conference of Technology and Science”  ve "International Public Lecture: The Role of Operation Research for Millenials in the Industrial Revolution 4.0" konferanslarında da konuşmacı olarak bulundu.

Gürbüz, programın kapanışını da UINSU üniversitesi Matematik Bölümü öğrencileri ile kapanış söyleşisi yaparak gerçekleştirdi.



“Ülkemi ve üniversitemizi temsil ettiğim için onur duyuyorum” 

Düzenlenen programın ardından görüşlerini dile getiren Gürbüz, şu ifadeleri kullandı:

“Ziyaretim sırasında UINSU üniversitesi şahsım adına oldukça etkileyici bir açılış töreni düzenledi. Üniversitenin değerli Rektörü Prof. Dr. KH. Saidurrahman, M.Ag ile sohbet etme şansımız oldu ve üniversitelerimiz arası ikili anlaşmalar oluşturma üzerine çalışmalar başlatmak isteklerimizi dile getirdik.

Ayrıca mutluluk duyduğum konulardan birisi Polonya Teknoloji Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gerhard W. Weber, UINSU Üniversitesi’nden Prof. Dr. Herman Mawengkang, Sn. Husein Ismail ile birlikte yürüttüğümüz projemiz de olan “Numerical Approach for Rumour Propagation” çalışmamızı sunma fırsatı ve kendileri ile işbirliğimizi arttırma kararlarımız oldu. Uluslararası bu önemli bilimsel ziyarette üniversitemizi ve ülkemizi temsil eden bir kadın matematikçi olarak büyük onur duyuyorum”

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)