Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.42808

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) ile Küreselleşme ve Gençlik Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜGEMER) tarafından “Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Barış konferansta Cumhuriyet döneminden günümüze kadar olan sosyal hizmet sürecine değindi. 

Üsküdar Üniversitesi SHMYO ile KÜGEMER iş birliğiyle “Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir” konferansı düzenlendi. Konferansa Üsküdar Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Barış ile Sosyal Hizmet ve Kamu Yönetim Uzmanı Turgay Çavuşoğlu konuşmacı olarak katıldı.

“Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir” başlığında düzenlenen konferans, Üsküdar Üniversitesi Emirnebi 1 konferans salonunda yapıldı. 

Her türlü çocuğu koruması altına alan bir anlayış var

Cumhuriyet döneminde din, dil, ırk fark etmeksizin tüm çocukların korunduğu bir politika olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. İsmail Barış; “Bayrağınızı başkalarına doğrultmak için değil, silahlarınızı başkalarını öldürmek için değil, barışı temin etmek için insanlara sevgiyi aşılayabilmek için güven duygusu kazandırabilmek için bütün yeryüzündeki insanlara gerçekleştirmek için çaba sarf etmeliyiz. Hakiki bir zulmün dışında bir insanı savaş adı altında öldürmede diğer bir toplu cinayet olarak vurgulanıyor. Unutmayın Mustafa Kemal bir dönem cumhurbaşkanınız olmuş, nutuk yazmış. Kazım Karabekir’i unutursanız, Fevzi Çakmak’ı unutursanız, diğerlerini unutursanız taşlar yerinde kalmaz. Onları da öğrenmek zorundayız, onların da böyle altın harfler ile akıllarımıza, okullarımızın sınıflarına yazabilecek dehşetli sözleri ve müthiş uygulamaları var. Biz bu konferansı Filistin’de çocuk, kadın, yaşlı herhangi bir şekilde elini silaha sürmemiş, sürse bile iç bir savunmadır o ama ben bunları ayırıyorum çünkü onların görevi savaşmaktır, öldürülmesinin önüne geçebilmenin en önemli günlerin birinde yapıyoruz. Savaş varken bu ülkede 1921’ de sadece Müslüman Türk çocuklarının korunması değil, her türlü çocuğu koruması altına alan bir anlayış var. Nereden nereye...” ifadelerini kullandı.

Dünden bugüne sosyal hizmet ele alındı

Türkiye tarihindeki sosyal hizmet uygulamaları ve geçmişten bugüne sosyal hizmet farklarına değinilen konferansta Sosyal Hizmet ve Kamu Yönetimi Uzmanı Turgay Çavuşoğlu, Kazım Karabekir’in kurduğu gürbüzler ordusu, Hilal-i Ahmer’in faaliyetleri ve günümüz Türkiye’sindeki sosyal hizmet çalışmalarına değindi. 

Konferans, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)