Prof. Dr. Nilgün Tekkeşin 34. Ulusal Biyokimya Kongresine katıldı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.42757

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nilgün Tekkeşin Türk Biyokimya Derneği tarafından düzenlenen “Uluslararası Biyokimya Kongresi 2023 34. Ulusal Biyokimya Kongresine” katıldı. Tekkeşin kongrede “Monoklonal gamopatilerin tarama, tanı ve takibinde laboratuvarın rolü ve kliniğe desteği; immünfiksasyon elektroforezi ve kapiller elektroforezde immün tiplendirme tekniklerinin özellikleri, farkları, uygulanışları ve sonuçların yorumlanması” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. 

Fethiye Liberty Lykia Kongre Merkezinde gerçekleştirilen kongreye yoğun katılım oldu. 

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya öğretim üyesi Prof. Dr. Nilgün Tekkeşin, “Monoklonal gamopatilerin tarama, tanı ve takibinde laboratuvarın rolü ve kliniğe desteği; immünfiksasyon elektroforezi ve kapiller elektroforezde immün tiplendirme tekniklerinin özellikleri, farkları, uygulanışları ve sonuçların yorumlanması” konusuna dikkat çekti.

Türk Biyokimya Derneği hakkında:

Türk Biyokimya Derneği (TBD), bütün biyokimyacıları (klinik ve temel) ve moleküler biyologları aynı şemsiye altında toplamak amacıyla, 1975 yılında, Ankara’da, kurulmuştur. Seneler içinde gelişen dernek; 2500’ü aşkın üye ve İstanbul, İzmir, Adana gibi üç büyük şehirde bulunan şubeleri ile Türkiye’nin önde gelen ulusal derneklerinden birisi olmuştur. TBD 10.05.1978 tarihinden beri “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsündedir. Dernek FEBS ve IUBMB’nin 1978’den bu yana üyesidir. TBD daha sonra IFCC (International Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine, 1997), FESCC (Federation of European Societies of Clinical Chemistry, 1997; şimdi European Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine, EFLM) ve BCLF’in (Balkan Clinical Laboratory Federation, 1998) de üyesi olmuştur. Dernek 2013 yılından beri WASPaLM (World Association of Societies of Pathology and Laboratory Medicine) üyesidir.

TBD 500’den fazla katılımlı otuz civarında ulusal ve uluslararası bilimsel toplantı düzenlemiştir. Ulusal kongreler yaklaşık 12 aylık periyotlarla düzenlenmekte ve uluslararası konuşmacılara ve katılımcılara da açık olan bu toplantılar kapsamında Biyoistatistik, Metot Validasyonu, Moleküler Biyoloji Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Uygulamaları, Standardizasyon ve Akreditasyon, Bilişim Teknolojileri, Veri madenciliği, Laboratuvar Yönetimi (Kalite Yönetimi, Standardizasyon, Akreditasyon, Kanıta Dayalı Laboratuvar Tıbb), İleri Laboratuvar Teknikleri (Elektroforez, Kromatografi, Kütle Spektrometri, Flow Cytometry) gibi konularda kurslar/çalıştaylar düzenlemektedir.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)