Anadolu Üniversiteleri Belgesel Film Projeleri Üsküdar İletişim’de değerlendirildi

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.42750

Kültür Bakanlığı desteğiyle, Belgesel Sinemacılar Birliği ve Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema Bölümü ortaklığıyla “Anadolu Üniversiteleri Belgesel Film Projeleri Sunum (Pitching) Etkinliği” düzenledi. Sunulan projeler jüri tarafından değerlendirilip Belgesel Sinemacılar Birliği'nden 6 ay süreyle proje danışmanlığı alma hakkı kazandı.

Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi gördü.

Etkinliğin açılış konuşmasını Belgesel Sinemacılar Birliği Başkanı Yasin Ali Türkeri gerçekleştirdi.

Projeleri sektörün öncü kuruluşlarından jüri üyeleri değerlendirdi…

“Belgesel Sinema Atölyeleri İstanbul Buluşması” kapsamında yapılan ve finale kalan farklı üniversitelerden 7 proje için düzenlenen sunum etkinliğinde projeler, Belgesel Sinemacılar Birliği, TRT, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Üsküdar Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi ve çeşitli platformlardan gelen jüri üyeleriyle birlikte değerlendirildi.  

3 proje danışmanlık alma hakkı kazandı

"Köksüz" adlı projesi ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinden Mehtap Özdemirler, "Buka Barane" isimli projesi ile Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Rojda Ezgi Oral ve "Zamanın Gençleri" adlı projesi ile Mersin Üniversitesi’nden Ayşenur Erek jüri tarafından başarılı bulundu. 

Bu projeler Belgesel Sinemacılar Birliği'nden 6 ay süreyle proje danışmanlığı alma hakkı kazandı.

Proje değerlendirme kurulunda ise Atlas Post Prodüksiyon Sahibi Ahmet Hızarcı, Maltepe Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakan Aytekin, İBB Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden Aslı Ertürk, Yönetmen-Yapımcı ve BSB YK Üyesi Sevinç Yeşiltaş, TRT Belgesel Kanalı Program Müdürü Nilay Bilgen, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hale Yaylalı ile TRT yönetmeni ve BSB YK Üyesi Özge Akkoyunlu yer aldı. 

Anadolu’nun farklı üniversitelerinden 7 proje…

Düzenlenen sunum etkinliğinde farklı üniversitelerden 7 proje değerlendirildi. Bunlar; “Anıta Yolculuk” adlı projesi ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Turan Eren Türkmen, "Buka Barane" isimli projesi ile Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Rojda Ezgi Oral, "Köksüz" adlı projesi ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Mehtap Özdemirler, “Proust’un Madleni” adlı projesi ile Mersin Üniversitesi’nden Arzu Görgülü, “Ölüm Ve Çocuk” adlı projesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Bilge Tığlı, “Siber Alter Ego” adlı projesi ile Mersin Üniversitesi’nden Ömer Kutay Seyrek, “Zamanın Gençleri” adlı projesi ile Mersin Üniversitesi’nden Ayşenur Erek’in projesi oldu. 

Etkinlik, sunumların yapılmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)