“Yapay Zekayla Tasarım” sergisi açıldı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.42678

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü “Yapay Zekayla Tasarım” sergisi 2023 bahar dönemi GİT10 Temel Tasarım dersi final projesi kapsamında gerçekleştirildi. Görsel İletişim Tasarımı öğrencileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül danışmanlığında hazırladıkları çalışmaları Güney Yerleşke C-D Blok Lobi alanında ziyaretçilerle buluşturdu.

Görsel İletişim Tasarımı öğrencileri proje kapsamında, yapay zekayı kullanarak kendi fotoğraflarını futuristic, vintage ve heroic tarzda belli bir özel gün konseptinde avatar haline getirerek bir ürün veya hizmete yönelik afiş tasarımı çalışması gerçekleştirdi. 

Projenin diğer bir ayağını ise özel gün konsept çalışması oluşturdu. 

Ürün veya hizmetin özel gün konsepti kapsamında ele alınması, afiş çalışması yapılan ürün veya hizmetin sosyal sorumluluk açısından da ele alınmasında farkındalık oluşturulmayı amaçlıyor.

Projenin çıkış noktasını ise Salvo Ajans Kurucusu ve Kreatif Yönetmeni Okan Saykun ile gerçekleştirilen “Yapay Zekâ ve Tasarım” başlıklı bölüm etkinliği ve Dijifabrik Ajans başkanları Yusuf Dahi ve Ahmet Beliktay ile gerçekleştirilen dış paydaş toplantısı oluşturdu.

Gelişen teknoloji kapsamında son günlerde özellikle güncel konu olan yapay zeka ile tasarım konusunun alan içinde nasıl kullanılabileceğini öğrencilere uygulatarak, güncel eğilimlere göre özgün proje oluşturup, geleceğin tasarımcılarını sektöre hazırlamak için gerçekleştirildi.

Proje kapsamında çeşitli yapay zeka ortamlarını özgün görsel üretimi için kullanarak photoshop uygulamasıyla ürün veya hizmete yönelik afiş çalışması oluşturacak şekilde tasarım yapıldı. 

“Yapay Zekayla Tasarım” sergisi 23-27 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)