Prof. Dr. Halis Köylü’den yeni bir kitap…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41966

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Halis Köylü ve Uzm. Dr. Bahadır Köylü’nün birlikte kaleme aldığı “Tıbbi Patofizyoloji - Kliniğe Adım Atarken” adlı kitap Ankara Nobel Tıp Kitabevi tarafından yayınlandı.

“Tıbbi Patofizyoloji -Kliniğe Adım Atarken” adlı kitap öğrencilerle buluştu 

Prof. Dr. Halis Köylü, bugüne kadar kaleme aldığı kitaplarına bir yenisini daha ekledi. Köylü’nün “Tıbbi Patofizyoloji-Kliniğe Adım Atarken” isimli kitabı okuyucusuyla buluştu. 

Öğrencilere klinik öncesi bilgileri neden öğrendiklerini ve bu bilgileri nasıl kullanacaklarını gösteren kitap, öğrencilerin semptom ve bulguları patofizyolojik temelde düşünmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Anlaşılabilir bir kitaba duyulan ihtiyaç nedeniyle kaleme alındı…

“Klinik Anlatımlı Tıbbi Fizyoloji”, “Fizyoloji”, “Temel Fizyoloji” ve “Anatomi-Fizyoloji” kitaplarının da yazarı olan Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Halis Köylü, bu kitabın mekanizma, tanı ve tedaviyi entegre bir bakış açısı ile ele alan ve anlaşılabilir bir kitaba duyulan ihtiyaç nedeniyle yazıldığını söyledi. 
Amaçlarının öğrencilere klinik öncesi bilgileri neden öğrendiklerini ve bu bilgileri nasıl kullanacaklarını göstermek, öğrencileri fonksiyonların bozulması durumunda ortaya çıkan hastalıklarla tanıştırmak, öğrencilerin semptom ve bulguları patofizyolojik temelde düşünmelerini sağlamak olduğunu belirtti.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)