“Dört Mevsim Güzel İnsan Olmak” Sosyal İnovasyon Model Projesi başarıyla tamamlandı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41606

Üsküdar Üniversitesi işbirliğinde İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle yürütülen “Dört Mevsim Güzel İnsan Olmak” Sosyal İnovasyon Model Projesi’nin kapanış programı yapıldı. Neşet Ertaş STK Merkezinde gerçekleştirilen programa katılım oldukça yoğun oldu. 

Üsküdar Üniversitesinin işbirliği protokolüyle “Dört Mevsim Güzel İnsan Olmak” Sosyal İnovasyon Model Projesi kapanış programı, Antalya Valiliği, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Antalya Sağlıklı Yaşam Derneği - SAYAD, Kepez Belediyesi, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Antalya İl Müftülüğü, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İLKE-Der ve Antalya Spor paydaşlığında gerçekleştirildi.  

Kapanış Programına basının ve katılımcıların yoğun ilgisi oldu

Kapanış Programına Antalya milletvekili Av. Mustafa Köse, Antalya Valiliği yöneticileri, Kepez Vakfı Başkanı ve Antalya Sağlıklı Yaşam Derneği (SAYAD) Başkanı Bahattin Bayraktar, Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar,  Antalya İl Müftülüğü yöneticileri ve uzmanları, Aile ve Sosyal Hizmetler yöneticileri, Antalya Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü Yöneticileri Süleyman Uysal, Hakan Şimşek, Sabri Duman, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, Akdeniz, Kepez Gençlik Spor İlçe Müdürü Yüksel Dorul, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Yavuz, Kepez Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Selim Tıraş, İl Başkanı Ali Çetin, İlke-Der Başkanı Hülya Yılmaz ve üyeleri, Antalyaspor Proje Müdür Burcu Zaman ve projenin hedef kitlesindeki aileler ve öğrenciler katıldı.  

‘Hayat boyu dört mevsim güzel insan olalım’

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın akademik danışmanı olduğu projede “Güzel İnsan Olmak” kitabıyla birlikte “Aileler Üniversitede” projesi de bu projeye ilham kaynağı oldu.
Programın ve projenin sunumunu Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesinde öğrenim gören Gençlik Lideri Ahsen Yılmaz gerçekleştirdi. 
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğü’nün 2022 Sivil Toplum Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenmeye layık görülen “Dört Mevsim Güzel İnsan Olmak Sosyal İnovasyon Model Projesi’nde konuşan Antalya Sağlıklı Yaşam Derneği (SAYAD)Başkanı Bahattin Bayraktar, projenin önemine değindi. Bayraktar, “Paydaşlarımızı tek tek selamlıyorum. 25 kişilik bir ekiple hizmet verdik, bir yıl boyunca ailelerle birlikte güzel etkinliklerde bulunduk. Sadece bir gün değil hayat boyu güzel insan olma noktasında güzel mesajlar verdik, ailelerin ve çocuklarının da mesajlarını aldık. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Rabbim hepimize dört mevsim değil, hayat boyu güzel insan olmayı nasip etsin.” diyerek konuşmasını tamamladı. 
Antalya milletvekili Av. Mustafa Köse projenin önemine değindiği konuşmasında, proje paydaşlarını kutlayarak, sosyal inovasyon model projelerinin ülkemizin çok ihtiyacı olduğunun altını çizdi ve devamının gelmesini temennileriyle “Tüm paydaşlara emekleri için teşekkür ediyoruz, Rabbim böylesi çalışmaları bereketlendirsin.” dedi. 
Proje faaliyetlerinde hedef kitleyle 7 atölye çalışması yapıldı. Bu atölyelerde değerler, uzmanlar tarafından hedef kitleyle paylaşıldı. Gül Atölyesi, Karanfil Atölyesi, Kardelen Atölyesi, Sümbül Atölyesi, Papatya Atölyesi, Zambak Atölyesi ve Akasya Atölyesinin uzmanlarının konuşmalarının ardından sertifika töreni yapıldı.
Hedef kitledeki gençlerin sosyal medya bağımlılığını konu alan Hannenur Yılmaz’ın çocuklarla birlikte sunduğu dans gösterimi sonrasında tüm çocukların “Hayat Bayram Olsa” çoşkulu sunumlarıyla program sona erdi. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)