‘Varlık ve Anlam’ Yaz Okulu Sertifika Programı yüz yüze eğitimleri başladı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41393

Üsküdar Üniversitesi, 'Varlık ve Anlam' temasıyla düzenlenen RİNAP yaz okulu sertifika programına ev sahipliği yapıyor. Program farklı ülkelerden gelen kişilerin katılımlarıyla yüz yüze 7 - 14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Necati Aydın’ın üstlendiği program, varlık ve anlam konusundaki anlayışı derinleştirmeyi hedefliyor.

Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke B Blok'ta, Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) tarafından düzenlenen yaz okulu sertifika programının yüz yüze gerçekleştirilen ilk dersi, Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç tarafından verildi.

Yaz okulu yüz yüze başladı… 

Çeşitli ülkelerden gelen katılımcıların yer aldığı 'Varlık ve Anlam' temalı yaz okulu sertifika programı on hafta sürecek. Yaz okulu programının ilk on haftası çevrimiçi olarak gerçekleştirilirken programın son on günü yüz yüze dersler ile devam edecek. 

Risale-i Nur manevi yaklaşımı çerçevesinde anlam arayışı

Programın amacı, katılımcılara içerik odaklı bir eğitim sunmak ve özellikle Risale-i Nur manevi yaklaşımı çerçevesinde varlığı yeniden anlamlandırma konusunda bilgi ve görüşler sunmak. Bunun yanı sıra, doktora öğrencileri de tez çalışmalarına katkı sağlayacak konularda destek almak amacıyla programa katılım sağlıyor. 

Programda, üç farklı ders bulunuyor ve bu dersler varlığın anlamının nasıl anlamlandırabilmesi gerektiğini ele alıyor. Varlığın sadece maddi boyutunun ötesindeki anlamı nasıl çıkarılabilir, nasıl anlamlandırılabilir sorularına odaklanılıyor.

Dünyanın farklı ülkelerinden katılımcılar

Katılımcılar arasında Amerika, Kanada, Avrupa, Malezya, Endonezya, Filipinler, Arap ülkeleri, Mısır ve Güney Afrika gibi farklı bölgelerden gelen kişiler yer alıyor. Katılımcılar daha çok doktorayı tamamlamış ya da doktora öğrencisi kişilerden oluşurken aralarında üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalışanlar da bulunuyor.

Yaz okulu programı ile katılımcılar arasında bilgi paylaşımının teşviği hedeflenirken, varlık ve anlam konusundaki anlayışın da derinleştirmesi hedefleniyor.

Yaz okulu sertifika programı  kapsamında eğitim veren bilim insanları arasında Prof. Alparslan Açıkgenç, Prof. Colin Turner, Dr. Abdelaziz Berghout, Dr. Edward Moad, Dr. Hamidullah Marazi, Dr. Abdulmajeed Khan, Prof. Necati Aydın, Dr. İbrahim Özdemir, Dr. Yunus Çengel, Dr. Abdullah al-Ahsan, Prof. Mustafa Tuna ve Ms.Nadine Kamal yer alıyor. 

Ayrıntılı bilgi için:

https://rinap.uskudar.edu.tr/varlik-ve-anlam-sertifika-programi/
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)