‘Beynini Geliştir Kendini Yenile’ raflarda…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41285

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümü öğretim üyesi ve ARGE Koordinatörü olarak görev alan Prof. Dr. Cumhur Taş ve Psikolog Nuray Yetim’in bireylerin bilişsel gelişimi için hazırlanan egzersiz kitabı, ‘Beynini Geliştir Kendini Yenile’ raflarda yerini aldı. Kitap, ruh sağlığı profesyonelleri eşliğinde uygulanabilecek egzersizlerin yanında nöroloji ve psikiyatri kliniklerinde ya da evlerde uygulanacak nitelik ve basitlikte.

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cumhur Taş ve Psikolog Nuray Yetim’in beraber hazırladıkları, ‘Beynini Geliştir Kendini Yenile’ kitabı, Üsküdar Üniversitesi yayınları tarafından yayınlandı. 

Bilişsel gelişim için hazırlanmış bir egzersiz kitabı…

Kitabın içeriği hakkında bilgi veren İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümü öğretim üyesi Cumhur Taş; “Bu kitap sağlıklı yaşlılar, minimal zihinsel kayıpları olan bireyler, hafif düzey demans hastaları ile zihinsel harabiyete sebep olan kronik psikiyatrik ve nörolojik hastalıklardan muzdarip bireylerin bilişsel gelişimi için hazırlanmış bir egzersiz kitabı niteliğindedir. Kitabın ilk bölümünde yapılandırılmış bir zihinsel gelişim programı yer almakta, ikinci bölümünde ise boş vakitlerinizde uygulanabilecek egzersizler içermektedir. Kitap ruh sağlığı profesyonelleri eşliğinde uygulanabilecek egzersizlerin yanında nöroloji ve psikiyatri kliniklerinde ya da evlerde tek ya da aile bireyleriyle birlikte de uygulanacak nitelik ve basitlikte hazırlanmıştır.” dedi. 

“Çalışan zihin her zaman geliştirebilir”

Okuyucuların günlük yaşamlarında anlamlı bir değişiklik yaratabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Cumhur Taş; “Çalışan zihin her zaman geliştirebilir, varsayımı ile yola çıkan bu çalışma kitabı umuyorum ki hedef kitledeki bireyleri günlük yaşamında anlamlı değişiklik yaratabilecek gelişimi sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Daha fazlası ve satın almak için:
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)