Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL 10 yıldır Türkiye’yi temsil ediyor

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41260

2013 yılında kurulan ve ABD başta olmak üzere sinirbilim alanında seçkin araştırmacıların yer aldığı Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği (Society for Brain Mapping and Therapeutics - SBMT) küresel düzeydeki çalışmalarını Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Hastanesinin desteğiyle sürdürüyor. Üsküdar Üniversitesi, G20 - Neuroscience20 (BRAIN- SPINE- MENTAL- HEALTH) konferansında ülkemizi temsil eden tek üniversite olurken, Kurucu Rektör, Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan 10 yıldır ülkemizi başarıyla temsil ediyor. 

 

 

G20 Zirvesi 2023 Eylül’de Yeni Delhi’de…

2015 yılında gerçekleştirilen 2’inci G20 zirvesine, 2022 yılında ME+ (Middle East - Orta Doğu ve komşu ülkeler) zirvelerine ev sahipliği yapan Üsküdar Üniversitesi, bölgesel ve küresel işbirlikleri ile özellikle sinirbilim alanındaki çalışmalarını Eylül 2023'de Yeni Delhi'de yapacak.  Zirveye ülkemizi Prof. Dr. Nevzat Tarhan başkanlığında NPİSTANBUL Hastanesi ve Üsküdar Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi M. Fırat Tarhan ile Doç. Dr. Türker Ergüzel temsil edecek.

Sinirbilim alanındaki çalışmalarıyla Türkiye’yi temsil ediyor…

Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Hastanesinin Nöroteknoloji odaklı çalışmalarının uluslararası araştırmacılar tarafından yakın ilgi görmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ülkemizin bu alanlardaki çalışmalarının referans adres olmaktan ise mutluluk duyduklarını söyledi. 

Mutabakat metni 2022 yılında Üsküdar ev sahipliğinde imzalandı…

Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde, Prof. Dr. Nevzat Tarhan önderliğinde N20 Girişiminin ABD, Avrupa, ME+ ve Endonezya delegasyonları ile nöroteknolojilerin dönüşümü, paylaşımı, entegrasyonu ve ticarileştirilmesi yoluyla nöro – teşhiş ve tedavilerin hızlandırılması ve uygulamaya alınabilmesinin uluslararası bir ortaklıkla sağlanabileceği hususunda mutabakat metni, 2022 yılında İstanbul zirvesinde imzalanmıştı.

 

 

Üsküdar Üniversitesi, sağlık bilimleri, mühendislik ve sosyal bilimler sentezini sağlıklı kurgulayan, inşa eden ve ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarıyla genç araştırmacılar yetiştirirken, araştırma alanları, laboratuvarları, uygulama ve araştırma merkezleri, proje odaklı müfredatı ve sinirbilim odaklı çalışmaları ile yeni nesil araştırmacılara ev sahipliği yapıyor.

Bu alandaki çalışmalarını küresel düzeyde Üsküdar Üniversitesinin desteğiyle yürüten Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği hazırladığı videoda çalışmalarını anlatıyor…


Video:


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)