Çocuk Gelişimi Araştırma ve Uygulama Üniteleri açıldı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41242

Üsküdar Üniversitesi, Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerine oluşturduğu laboratuvarda pratik ve uygulama olanağı sağlıyor. Alanın uzmanlarını nitelikli ve donanımlı hazırlamak amacıyla, öğrencilerin kazanımlarını ve aldıkları eğitimi pratiğe dökebilmeleri için “Çocuk Gelişimi Araştırma ve Uygulama Üniteleri” açıldı. Üniteleri, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör ziyaret etti. Tarhan ve Güngör’e bilgiyi Dr. Öğr. Üyesi Demet Gülaldı verdi. 

Uygulamalı eğitim imkânı sağlıyor…

Üsküdar Üniversitesi, Çarşı yerleşkesinde hizmete açılan “Çocuk Gelişimi Araştırma ve Uygulama Üniteleri” geleceğin nitelikli çocuk gelişimi uzmanlarının yetişmesine önemli katkı sunuyor. Öğrenciler teorik bilgilerini gerçek hayatta uygulama şansı buluyor ve bu alanda sahip oldukları yetenekleri ve becerilerini geliştirme imkânı elde ediyor. Bu yeni üniteler sayesinde çocuk gelişimi alanında kalifiye uzmanlar yetiştirme amacı güdülüyor.

Çocukların geleceğine ışık tutuyor

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan “Çocuk Gelişimi Araştırma ve Uygulama Üniteleri” Çocuk Gelişimi mesleğinin en temel ve duyarlı olunması gereken uygulamalarından gelişimsel tanı, izleme ve değerlendirmede önem taşıyor.  

Bu birimler 0-18 yaş arası çocukların gelişimsel değerlendirme, tanılama ve izlemlerinin gerçekleştirilmesine olanak tanımanın yanı sıra, Çocuk Gelişimi öğrencilerine teorik bilgilerini birebir çocuklarla yapılacak değerlendirmeler ve uygulamalı derslerle pekiştirme olanağı tanıyor. 

Bilimsel ve etkin eğitim yaklaşımı

Bu doğrultuda öğrenciler, “Erken Çocukluk Gelişimi Araştırmaları Laboratuvarları” na katılarak bilimsel çalışmalara dahil oluyor ve bu alanda deneyim kazanarak bilim insanı olma yolunda ilerleyebiliyor. 

Böylece, Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olan öğrencilerin, doğru bilgi ve becerilerle donanımlı bir hale gelerek çocuğun yüksek yararı ilkesini göz önünde bulundurarak meslekte etkin bir rol üstlenebilmeleri hedefleniyor.

 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)