Üsküdar’da 7 dil öğrenme fırsatı…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41204

Öğrencilerinin küresel düzeyde de rekabet edebilirliğini sağlama yolunda önemli adımlar atan Üsküdar Üniversitesi, öğrencilerine zengin yabancı dil öğrenme seçeneği sunuyor. Üsküdarlı öğrenciler İngilizcenin dışında istemeleri halinde seçmeli ders olarak Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca, Arapça ve Çince derslerinden birini ikinci dil eğitimi olarak alabiliyor.

Üsküdar Üniversitesi öğrencilerinin kendine güvenen, iletişim becerileri gelişmiş ve yenilikçi bireyler olmalarını önemsiyor. 
Tıp, mühendislik, iletişim, tarih, sosyoloji, psikoloji, spor, sanat ve daha birçok alanda öne çıkan başarılarıyla 96 ülkeden 3 bin 500’ün üzerinde uluslararası öğrencisiyle eğitim imkânı sunan Üsküdar Üniversitesi, ‘Modern Yabancı Dil Dersleri’ başlığı altında seçmeli ikinci bir yabancı dil dersi fırsatı da sunuyor. 


Üsküdarlı öğrenciler İngilizcenin yanında 6 farklı yabancı dilden birini öğrenme imkânı elde edebiliyor. 
Bu seçmeli dersler arasında Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca, Arapça ve Çince dersleri bulunuyor.
Seçmeli ikinci yabancı dil dersleri ile, öğrencilere ikinci bir yabancı dil öğrenmeleri ve akademik ya da sosyal yaşamlarında iletişim kurmalarını sağlamak için temel dil becerileri kazandırmayı amaçlıyor. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)