TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda Üsküdar İletişim’den 6 proje finale kaldı

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından düzenlenen TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'nda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı 6 proje finalist oldu. Üsküdar Üniversitesi İletişim fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, “Fakültemiz için büyük başarı. Öğrencilerimizi ve danışman hocalarını kutluyorum” dedi.



12 alt kategoride 120 eser finale kaldı

TRT tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Geleceğin İletişimcileri Yarışması'na 52 üniversiteden bin 21 öğrenci 738 eserle başvurdu. 2018 yılında dördüncüsü yapılan Geleceğin İletişimcileri Yarışması'na 40 üniversiteden 750 öğrenci 560 eserle katılmıştı. Yarışmada radyo yayıncılığı, televizyon yayıncılığı, haber yayıncılığı ve internet yayıncılığı olmak üzere dört ana kategori bulunuyor. Radyo yayıncılığı ana kategorisi altında radyo programı ve drama programı; televizyon yayıncılığı ana kategorisi altında televizyon programı, kısa film ve belgesel film; haber yayıncılığı ana kategorisi altında televizyon haberi, televizyon haber programı, televizyon spor haberi, radyo haberi ve internet haberi; internet ana kategorisi altında internet sitesi ve sosyal medya/sosyal sorumluluk projesi olmak üzere toplamda 12 alt kategori yer alıyor. Yapılan ön değerlendirme sonucunda her bir alt kategoride 10 olmak üzere toplamda 120 eser finalist olarak belirlendi.

Güneşe Dokunan Kadınlar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesinden gönderilen projelerden 6 tanesi bu yılki yarışmada finalist olmayı başardı. Finalistlerden iki proje internet sitesi kategorisinde yer alıyor. Dr. Öğretim Üyesi Nihal Toros Ntapiapis'in danışmanlığını yaptığı Güneşe Dokunan Kadınlar isimli projeyi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri Büşra Kaplan, Ece Özipek ve Serenay Özkan hazırladı. Projede şiddet görmüş kadınların hikayeleri anlatılıyor ve bu hikayeler üzerinden şiddetin korkunç yüzünü tanıtmayı, şiddet gören kadınların yalnız olmadıklarını göstermeyi amaçlıyor.



Vatandaş Gazeteciliği

Prof. Dr. Süleyman İrvan'ın danışmanlığında geliştirilen Vatandaş Gazeteciliği isimli internet sitesi ise vatandaş gazeteciliği konusunda yapılmış akademik çalışmaları, köşe yazılarını, röportajları ve medya kuruluşlarının whatsapp ihbar hatlarına ilişkin bilgileri derleyen bir başvuru kaynağı niteliğinde. İnternet sitesinin tasarımını Nurşah Yılmaz, Uğur Ayan ve Zelki Erkan yaptı.




Şimdi Biz Neyiz?

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya Kulübü üyesi öğrencilerin geliştirdikleri Şimdi Biz Neyiz isimli Youtube kanalı da Sosyal Medya Projesi kategorisinde finalist olmayı başardı. Tam bir gençlik kanalı tadındaki Youtube kanalında film, yemek, spor, yarışma gibi farklı kategorilerde bilgilendirici ve eğlendirici içerikler yer alıyor. Yeni Medya Kulüp Başkanı Sara Nur Güller, Azad Önel ve Aytuğ Göktaş'ın yöneticiliğini yaptığı Youtube kanalında içerik üretimi hız kesmeden devam ediyor.



Küfürsüz Futbol Sahası

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri Neslinur Zeynep Mutlu, Didar Yumuşak, Dilan Yalçın ve Dilara Özcan’ın Dr. Öğretim Üyesi Esennur Sirer'in danışmanlığında hazırladıkları Küfürsüz Futbol Sahası başlıklı futbol haberi, Televizyon Spor Haberi kategorisinde finalist oldu. Haberde, Üsküdar Çengelköy'deki Kemah Spor Kulübü'nün antrenman ve maç yaptığı futbol sahasındaki küfürsüz futbol anlayışını konu alıyor. Tartışmanın ve küfür etmenin tümüyle yasak olduğu futbol sahasında çocukların kişisel gelişimlerinin olumsuz etkilenmemesi hedefleniyor.



Hapan Kahvesi-Ağı

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Okan Genç, Hapan Kahvesi isimli belgeseliyle Belgesel Film kategorisinde, Batıkan Hitay da Ağı isimli kısa filmiyle Kısa Film kategorisinde finale kalmayı başardılar. Her iki projenin danışmanlığını Dr. Öğretim Üyesi Can Diker yapıyor.



Birincilik ödülü almışlardı

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Zehra Rümeysa Fidan, Elyesa Karatepe, Anıl Emül ve Onuır Kara, 2017 yılında Dr. Öğretim Üyesi Nihal Toros Ntapiapis danışmanlığında gerçekleştirdikleri Göç Eden Hayatlar projesi ile internet yayıncılığı kategorisinde birincilik ödülü almışlardı. Aynı yıl Emre Çelik de Kırmızının Uykusu isimli kısa filmiyle üçüncü olmuştu.

 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)