Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör Azerbaycan’da önemli gezi ve temaslarda bulundu.

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.40984

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Rektörlüğe atanmasının ardından uluslararası ilk resmi gezi ve temaslarını Azerbaycan’da gerçekleştirdi. Yoğun bir gezi programında bulunan Güngör, Bakü Devlet Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Tıp Üniversitesi, ​​​​​​​Azerbaycan Devlet Medeniyet ve Güzel Sanatlar Üniversiteleriyle iş birliği protokolleri imzaladı, Azerbaycan ulusal tv kanallarının canlı yayın konuğu oldu, Türkiye ve Üsküdar Üniversitesiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.  

Göreve gelmesinin ardından Üsküdar Üniversitesi’nin ilk kadın Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, uluslararası arenada ilk resmi temaslarını Azerbaycan’da gerçekleştirdi. 4 günlük yoğun Azerbaycan gezisinde Güngör, birçok resmi kurum ve kuruluşla temasta bulundu, iş birliği görüşmeleri gerçekleştirdi. 

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nazife Güngör Azerbaycan Basın Konseyi'ni ziyaret etti.

Prof. Dr. Nazife Güngör ve Üsküdar Üniversitesi Uluslararası Kayıt ve İletişim Yöneticisi Dilbar Aliyeva, gezi kapsamında Azerbaycan basın konseyini ziyaret etti. Konsey başkanı Rashad Majid ile bir araya gelen Güngör’e başkan Majid, kurumun faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verdi. Konseyin asıl görevi gereği toplum mensuplarının medya ile ilgili şikayetlerini araştırdığını ve karar verdiğini belirten Majid, Bakanlar Kurulu'nun uluslararası ilişkilere her zaman öncelik verdiğine dikkat çekti. Majid, bu ilişkilerde kardeş Türk medyası ve gazetecilik kuruluşlarıyla kurulan temasların da yine büyük önem taşıdığının altını çizdi.  

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Uluslararası tecrübeyi önemsiyoruz”

Misafirperverlikleri için Majid’e teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Nazife Güngör, Azerbaycan medyası ile bir araya gelmiş olmanın kendisi için de önem taşıdığını söyledi. Bakü'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Güngör, Üsküdar Üniversitesi olarak akademik, idari ve uzman kadrosuyla uluslararası tecrübeyi önemsediklerin belirtti. Güngör, üniversite olarak bu alanda yapılan çalışmalardan bahsetti. Ayrıca, Basın Konseyi ile de ortak projeler hayata geçirmek için çalışmalar yürütülebileceğini de vurguladı.

Prof. Dr. Güngör’ü Bakü Büyükelçisi makamında misafir etti 

Azerbaycan'da ilgiyle karşılanan Prof. Dr. Nazife Güngör’ü Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı büyükelçilikte kabul etti. Oldukça samimi geçen buluşmada Güngör, Büyükelçi Bağcı’ya Üsküdar Üniversitesi’nin çalışmalarından oluşan bir kit hediye etti. 

Bakü Devlet Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalandı

Prof. Dr. Nazife Güngör gezi kapsamında ayrıca 3 üniversiteyle de iş birliği protokolü imzaladı. Protokol imza ve resmi görüşmeler kapsamında Güngör, Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elçin Babayev ile bir araya geldi, protokol imzaladı. 

Medeniyet ve Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliği protokolü imzalandı

Güngör daha sonra Azerbaycan Devlet Medeniyet ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokol, iki üniversite arasında yüksek lisans ve doktora programlarında ortak çalışmaları kapsıyor. 

Sağlık ve Tıpta Azerbaycan Devlet Tıp Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalandı 

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, gezi kapsamında Azerbaycan Devlet Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Geray Geraybeyli ve ekibiyle de bir araya geldi. Uygulama ve bilim ortağı NPİSTANBUL Hastanesinin çalışmalarını merak eden heyete Güngör, çalışmaları anlattı. Tıp ve sağlık alanında iş birliği konuları ele alındı.  

Güngör: “Uluslararası öğrencilerimizin 200’ü Azerbaycanlı”

Üsküdar Üniversitesi’nin çalışmaları ve uluslararası öğrenci profiline ilişkin paylaşımda bulunan Güngör, “24 bine yaklaşan öğrencimizin 5 binden fazlasını dünyanın birçok ülkesinden uluslararası öğrencilerimiz oluşturuyor. Bu öğrencilerimizin ise 200’ünü Azerbaycanlı öğrencilerimiz oluşturmaktadır. Üsküdar Üniversitesi Davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesidir. Yakın zamanda üniversitemizin Azerbaycan ofisini de açmayı hedefliyoruz.” dedi.

Azerbaycan Matbuat Şurasına katılım sağlandı 

Prof. Dr. Nazife Güngör, Azerbaycan gezi ve temasları kapsamında Azerbaycan Matbuat Şurasına da katılım sağladı. Güngör ve beraberindekilere şurayla ilgili bilgiyi Reşad Macid bilgi verdi. 

Güngör’e Azerbaycan medyası yoğun ilgi gösterdi 

Oldukça yoğun bir programla Azerbaycan’da bulunan Prof. Dr. Nazife Güngör Azerbaycan’ın en büyük Tv kanallarında da demeçleriyle yer aldı. Bu kapsamda Güngör Azerbaycan ATV kanalının Günden Güne programının canlı yayın konuğu oldu. Güngör burada Türkiye ve Üsküdar Üniversitesinde eğitim, eğitim fırsatları ve Azerbaycan ile yürütülen iş birliklerine ilişkin kapsamlı bilgi verdi.  
Güngör daha sonra Azerbaycan’ın en yoğun takip edilen kanalarından biri olan ARB TV’nin canlı yayın konuğu oldu.  

Özel röportaj…

Güngör, gezi ve ziyaret kapsamında birçok özel medya grubuna da özel röportajlar verdi.
Hazer Tv’nin de konuğu olan Prof. Dr. Nazife Güngör, Azerbaycan Devlet Akademisi Uluslararası öğrenci festivaline de katıldı. Güngör burada yine Azerbaycan kanallarına özel röportaj verdi. 

Güngör’ün Azerbaycan Gezisine İlişkin Azerbaycan Basınında Yer Alan Bazı Haberler:

Devlet Medeniyet ve Güzel Sanatlar Üniversitesi görüşmesi

Bakü Devlet Üniversitesi

Azerbaycan Matbuat Şurası katılımı 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)