Prof. Dr. Haydar Sur öğrencilerle buluştu

Prof. Dr. Haydar Sur öğrencilerle buluştu

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur Siyavuşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen “Sağlık çalışanı olmak” adlı etkinlikte üniversite adaylarıyla bir araya geldi.
Konuşmasına kendi kariyeri ve eğitim hayatından örnekler vererek başlayan Sur, öğrencilere sevdikleri meslekleri yapmaları gerektiğinin altını çizdi.
Sur, “Hayatta sevmediğiniz bir şeyi yapmayın, insanın eğer sevmediği bir şey onun mesleği haline gelmişse bu insan gerçekten acınacak bir haldedir, işe gelmek istemez stresli ve huzursuz olur” diye belirtti.
Günümüzde bunun gibi birçok insan olduğuna dikkat çeken Sur, “Sevdiği işi yapmanın kişilerin başarı oranlarını üçe beşe katlar bu bilinen bir şeydir” dedi.

Prof. Dr. Haydar Sur öğrencilerle buluştu 2

Sağlıkçı olmanın avantajları 

Kolay iş bulma avantajının yanında kendi kararlarını verme olanaklarının sağladığı mesleki hazza da değinen Sur, “Yapacağınız işlerin bir kısmını kendi kararınızla yürütecek olmak iş tatmini verir, mesela acil müdahale gibi durumlarda sadece hastayla siz varsınızdır” şeklinde konuştu.
Sur, “Sağlıkçılıkta kendi kararlarını verme imkânı olduğu için insan sıkılmadan monotonluğa düşmeden bu mesleği senelerce yürütebiliyor.
Bir işe yaradığınızı hissedersiniz ve tatmin olursunuz. Aslında ağır koşulları olmasına rağmen diğer mesleklere göre sizi sürekli şarj eder ve bir daha işe yaramak istersiniz. Birisi size hayır- dua eder, mutlu olur böyle renkli bir ortamda çalışırsınız” dedi
Sağlık Bilimleri Fakültesinin bölümlerine ilişkin de bilgi veren Sur öğrencilere bölümleri anlattı.
Özellikle Ergoterapi bölümüne dikkat çeken Sur, bu mesleğin Türkiye’de çok az bulunduğunu ve oldukça önemli olduğunu da söyledi.

Prof. Dr. Haydar Sur öğrencilerle buluştu 3

Konuşmasının sonunda da katılımlarından dolayı Sur’a plaket takdim edildi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)