ASSAM Pazar Seminerinin konuğu Yrd. Doç. Dr İsmail Kapan’dı

ASSAM Pazar Seminerinin konuğu Yrd. Doç. Dr İsmail Kapan’dı

Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM) ve Üsküdar Üniversitesi desteği ile Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Kuleli Salonu’nda ASSAM Pazar semineri düzenlendi.ASSAM Yönetim Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr İsmail Kapan’ın katıldığı seminerde İslam Ülkeleri ve İslam Birliği konuları tartışıldı.

ASSAM Pazar Seminerinin konuğu Yrd. Doç. Dr İsmail Kapan’dı 2Uzak Asya’yı takip etmeliyiz

Açılış konuşması yapan İsmail Kapan, “Dünyanın ekonomik ağırlığı Atlantik ekseninden, Asya pasifik eksenine doğru kayıyor. Çin, Amerika ile büyük yarış halinde birkaç sene içerisinde Amerika’yı geçecek” ifadesinde bulunan Kapan, “Uzak Asya’yı takip etmemiz, daha çok gidip gelmemiz ve oralara daha çok şey satmamız lazım” ifadesinde bulundu. Kapan, savunma sanayinde Pakistan, Endonezya, Malezya gibi ülkelerin bizim için çok büyük pazar olabileceğini söyledi.

İslam ülkelerinin bir parlamentosu olmalı

Adnan Tanrıverdi’de konuşmasında, “İslam ülkelerinin bir parlamentosu olmalı ve bu parlamento İslam birliğine nasıl bir yönetim şekli çıkarabilir buna çalışmalı. Tabi bunun olabilmesi için İslam ülkelerin de İslam birliği bakanlığı bulunmalı, İslam ülkeleri İslam birliğine nasıl katılır bunlara çalışmalı, istişare etmeli İslam birliğine yol böyle gider” şeklinde konuştu.
Seminerin sonunda Adnan Tanrıverdi katılımlarından dolayı İsmail Kapan’a plaket takdim etti.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)