Üsküdar Üniversitesi, Almanya’da Türk öğrencilerle buluştu

Üsküdar Üniversitesi, Almanya’da Türk öğrencilerle buluştu

Psikoloji, felsefe, sağlık, genetik ve mühendislik bilimlerinde tam donanımlı ve her türlü bilgiye sahip uzmanlar yetiştirmek hedefiyle yola çıkan Üsküdar Üniversitesi, yurt dışında yaşayıp eğitimine Türkiye'de devam etmek isteyenlerle buluştu. Bu amaçla Köln'deki yurtdışı temsilciliğini faaliyete geçiren Üsküdar Üniversitesi, düzenlenen eğitim fuarlarına da katılarak sunduğu eğitim olanakları ve hizmetlerini adaylara anlattı.

Üsküdar Üniversitesi 23-24 Şubat tarihlerinde Hamburg'da düzenlenen Almanya'nın en önemli eğitim fuarı Einstieg Eğitim Fuarı'na katılarak üniversite adayı öğrencilerle bir araya geldi.

Üsküdar Üniversitesi, Almanya’da Türk öğrencilerle buluştu 2

Almanya’nın en önemli eğitim fuarı

"Yurtdışında yaşayan üniversite adaylarına, hem öğrencilerimize sunduğumuz imkânları tanıtıyor hem de onların doğru tercihler yaparak eğitim görmeleri ve hayatta başarılı topluma faydalı bireyler olması için rehberlik yapıyoruz" diye konuşan Üsküdar Üniversitesi Avrupa Temsilciliği Yöneticisi Öznur Özcan Yıldırım, fuardan memnun ayrıldıklarını ifade ederek, "Einstieg Almanya'nın en önemli eğitim fuarı. Devlet kurumlarından tutun, Almanya'nın en büyük firmalarına kadar katılımın olması bunun göstergesi" dedi.

Üsküdar Üniversitesi, Almanya’da Türk öğrencilerle buluştu 3

Üsküdar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi yöneticisi Hasan Pehlivan da "Hamburg, Berlin, Köln, Münih ve Düsseldorf'ta yoğun bir katılımla gerçekleşen bu önemli fuara katılarak Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi’ni, Almanya’daki Türk üniversite adaylarıyla buluşturduk. Üniversitedeki eğitim ve kariyer fırsatları hakkında bilgi verdik. Üsküdar Üniversitesi’nin Türkiye’de sınavsız üniversite imkânı sunması, yurt dışında eğitimlerine devam etme imkânı bulamayan gençlerimiz için çok büyük bir avantaj. Bunu mutlaka değerlendirsinler" şeklinde konuştu.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)