Mehmet Kara internet gazeteciliğini anlattı

Mehmet Kara internet gazeteciliğini anlattı

Türkiye’de birçok gazetede ekonomi muhabirliği yapan ve şimdilerde Dünya Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan, birçok başarıya imza atmış olan Mehmet Kara, Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik öğrencileri ile bir araya geldi.  

“Günümüz dünyasında her şey web tabanlı. Ne yaparsanız yapın ortak noktanız web olacaktır” sözleriyle konuşmasına başlayan Kara, kariyerinde internet gazeteciliğine nasıl geçtiğini, yaşadığı süreci ve karşılaştığı durumları anlattı. Bu işte önemli olanın; içerik üretmek, sürekli bilgileri güncellemek ve muhakkak bir ilgi alanının olması gerektiği konusuna dikkat çekti.

Gazeteciler fikir işçileridirMehmet Kara internet gazeteciliğini anlattı 2

Kara, “Gazetecilikte her şeyden siz sorumlusunuz. Mutfakta yemek yapmanız için gerekli malzemeleri kimse vermeyecek. Bütün araç gereçleri kendiniz arayıp bulup, yemeği ortaya koyacaksınız. İşte bu yüzden gazetecilere fikir işçileri denir” diyerek öğrencilere iş dünyasında karşılaşacakları durumları anlattı.

“Yazacağınız konuda uzmanlaşmanız gerekir. Oturup ders çalışır gibi yazacağınız konuyu çalışmalısınız. Kendinizi sürekli yeni bilgilerle geliştirmelisiniz. Gazetecileri diğerlerinden ayıran en önemli etken, bir olayı anlatma şeklidir” diye de belirtti.

İlgi alanlarınıza karar verin

Bir internet sayfasının kurulum aşamaları, bu süreçte gerekli olan unsurlar, nelere dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Kara, internet sitelerindeki reklam alma durumları ve bu işten kar etme süreçlerini değerlendirdi.

Öğrencilerin şimdiden bu tarz girişimlerde bulunmaları gerektiğini ve kendilerini, yazılarını geliştirerek, ilgi alanlarını bulması gerekliliği konusunda tavsiyeler de bulundu.

Mehmet Kara internet gazeteciliğini anlattı 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)