Geçmişten günümüze Kudüs

Geçmişten günümüze Kudüs

Kudüs Gönüllüleri ile Hürriyet ve Adalet Kulüplerinin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Geçmişten Günümüze Kudüs” adlı konferans, Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda yapıldı. Konferansa konuşmacı olarak, Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel ve Edebiyatçı-Şair Yakup Paslı katıldı.

Şiir Dinletisi

Üsküdar Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Faruk Boran’ın açılış konuşmasıyla başlayan programda, Kudüs konulu kısa bir video izletildi.

Şiirlerini seslendirmek için sahneye davet edilen Şair Yakup Paslı: “Belki Türkiye’de, Mescid-i Aksa’da olan olayları sıcağı sıcağına göremiyor olabiliriz. Olaylara haber bülteni mesafesinde yaklaşıyoruz olabiliriz ama bizim Kudüs diye Mescid-i Aksa diye bir derdimiz var. Üsküdar Üniversitesini ve öğrenci konseyini bize bu derdimizi bir kez daha hatırlattığı için teşekkür ederim ”dedi. Paslı, konuşmasının ardından Mehmet Akif İnan’ın meşhur şiiri ‘Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde’ şiirini seslendirdi.

Geçmişten günümüze Kudüs 2

Peygamberler Şehri Kudüs

Programın diğer konuğu Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel de Kudüs ve Mescid-i Aksa hakkında öğrencilere sunum yaptı.

Geçmişten günümüze Kudüs 3

Uğurluel: “Kudüs’e çok sık giden birisiyim. Her ay Kudüs’e gitmeye çalışıyorum. Ve her gittiğimde yeni şeyler öğreniyorum. Dünya üzerinde tarihi yoğunluk olarak hiçbir şehir Kudüs’le yarışamaz, sizden ricam oralara gidin korkmayın” şeklinde konuştu.Peygamberler şehri diye adlandırdığı Kudüs’ ün İslam dininde çok büyük bir öneme sahip olduğunu da söyleyen Uğurluel, Selahaddin Eyyubi’den Nurettin Zengi’ye kadar Kudüs meselesini görev bilinci bilen birçok liderden de bahsetti.

Programın sonunda Üsküdar Üniversitesi SKS Direktörü Özcan Demir konuşmacılara hediye takdimi yaptı. Talha Uğurluel de öğrencilere kitaplarını imzaladı.

Geçmişten günümüze Kudüs 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)